Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Mini študenti v Mini univerzi

Dragi starši! Imate tudi vi nadobudnega, radovednega in vedoželjnega otroka? Potem vam lahko z veseljem sporočim, da bo v jeseni, v sodelovanju s Filozofsko fakulteto Maribor, na MOCIS-u centru za izobraževanje odraslih zaživela MINI UNIVERZA FILOZOFSKE FAKULTETE V MARIBORU ali skrajšano MUF.

KAJ je MUF in KOMU je namenjen?

MUF je univerza za otroke, na kateri  znanstveniki, zaposleni na različnih fakultetah Univerze v Mariboru, otrokom približajo znanost, spodbujajo njihovo radovednost in jo obenem potešijo, saj jim ponujajo odgovore na mnoga vprašanja, ki jih zanimajo. Otroci s pomočjo znanstvenikov na razumljiv in zanimiv način raziskujejo različna področja, kot so: naravoslovje, humanistika, družboslovje in umetnost. Vključijo se lahko osnovnošolski otroci od 3. do 6. razreda osnovne šole.

Otroci v tem starostnem obdobju so izredno vedoželjni in marsikdaj v šoli, doma in v medijih ne dobijo odgovorov na vsa vprašanja, ki se porajajo njihovih nadobudnih glavah, kot npr.: kako iz fižola nastane prdec, ali lahko zgradimo nebotičnik do neba, zakaj lovec, ki ubije volka, ne bo šel v zapor, kdo je večji frajer: Beyblade ali Barbie ipd.

KJE in KAKO potekajo predavanja?

Program vključuje 14 predavanj, ki se izvajajo dvakrat na mesec po 45 minut, vendar pa se lahko podaljšajo za 15 minut; ta čas je namenjen vprašanjem in razpravi malih študentov.

Otroci ob vpisu postanejo pravi študenti. Dobijo svoj indeks z imenom LEGI, kjer so vpisani študentovi podatki, pravila Mini univerze in naslovi predavanj. V indeks se podpisujejo predavatelji, kar priča o  prisotnosti mini študentov na predavanjih. Na MUF-u se je poleg himne in  maskote boberčka MUFKA, uveljavil tudi njihov slogan »RADOVEDNOST JE AVTOCESTA DO ZNANJA!«

V Ljubljani in Mariboru je  Mini univerza že postala stalnica, zanimanje pa je izredno veliko. V jeseni bo zaživela tudi v Slovenj Gradcu in Celju.

V Slovenj Gradcu se bo program izvajal  na sedežu MOCIS-a.

Vpisi že potekajo preko spletne strani MUF-a (http://www.muf.si/slovenjgradec/omufu), šolnina za celoten program pa znaša ugodnih 50 €.

 

Vsi nadobudni in znanja željni otroci ne čakajte predolgo z vpisom, kajti število vpisnih mest je omejeno.

 

Simona Štruc

Oglejte si tudi