Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Slovenj Gradec dobiva praznično podobo

Krožišče pri južnem vstopu v Slovenj Gradec tudi letos krasi velik adventni venec, na katerem smo že prižgali prvo adventno svečko.

Adventni venec, premera 8,70 metra so iz smrekovih vejic v osmih urah izdelale štiri članice Turistično-olepševalnega društva Šmartno pri Slovenj Gradcu (Jana Žolger, Darinka Knap, Marija Kac in Slavka Čoderli). Smrekove vejice – bilo jih je za dve večji avtomobilski prikolici, pa je nabrala Urška Pačnik.

Venec so okrasile dijakinje Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti iz Celja s pomočjo profesorjev Matjaža Pustoslemška in Sergeja Kosa. Dijakinje Manca Pezdevšek, Sara Pesan, Tija Razgoršek, Lana Medved, Alja Tamše, Eva Zorenč in Ela Žagar so za krasitev potrebovale pet ur. Da so na venček namestile več kot dvesto okraskov v zlati, srebrni in rdeči barvi, so porabile več kot sto metrov žic in opornic. 

Venček krasi tudi več kot tristo metrov lučk.

Dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje so v Slovenj Gradcu adventni venec okrasili že drugo leto. Njihova profesorja Sergej Kos in Matjaž Pustoslemšek sta povedala, da dijaki radi opravijo to delo, tako da nimajo težav, ko jih povabijo, naj se prijavijo za dekoriranje. 

Prižig prve svečke na adventnem vencu je uvod v praznični december, ki bo v mestu in njegovi okolici ponudil obilico kulturnih in zabavnih prireditev. Nanje je podžupan Mestne občine Slovenj Gradec dr. Peter Pungartnik povabil tudi dijake Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti iz Celja, ko jih je obiskal med krašenjem. Zahvalil se jim je za izjemno opravljeno delo. Podžupanja Martina Šisernik pa je na prižigu prve svečke ljudem zaželela prijeten praznični december z željo, da se spomnijo tudi osamljenih med nami.    


Oglejte si tudi