Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
25°C
17°C
JUTRI
28°C
16°C
Deli
2233

Odličen uspeh koroških judoistov na domačem terenu

Judoisti in judoistke JK ACRON Slovenj Gradec ekipni zmagovalci na mednarodnem turnirju JUNIOR Koroška Open 2019

V soboto, 16. marca 2019, je v Dravogradu, v organizaciji JK Dravograd, JK Acron Slovenj Gradec in JK Ravne, potekal 3. mednarodni turnir v judu, Junior Koroška Open 2019, na katerem so se v starostni kategoriji mladink in mladincev, do 21 let, pomerili predstavniki iz Avstrije, Hrvaške, Moldavije, Litve, Rusije, Ukrajine in Slovenije.

Za Judo Klub Acron Slovenj Gradec je nastopilo 10 tekmovalcev, ki so skupaj osvojili 3 zlata odličja, dve srebrni in eno bronasto, kar je zadostovalo za odličen ekipni uspeh, zavihteli so se na prvo mesto, pred ekipama Lirps iz Moldavije in Istarski Borac iz hrvaške Pule.

Najbolje so se odrezale Zala Pečoler, do 70 kg, Nuša Perovnik, do 52 kg in Urška Bernard, do 48 kg. Vse tri punce so osvojile zlata odličja. K uspehu deklet je prispevala še Tina Kovač, z osvojenim 2. mestom.

Med fanti se je najvišje povzpel Rok Pogorevc, z drugim mestom do 100 kg, bronasto odličje pa si je priboril Vinko Prevolšek, do 60 kg.

Tekmovanje smo prvič prenašali tudi v živo na našem YouTube kanalu: http://www.youtube.com/c/JudoKoroskaSlovenjGradec


Po tekmovanju so potekale še dvodnevne priprave, katerih se je udeležila večina nastopajočih.


Čestike vsem tekmovalcem za dobre borbe ter iskrena zah
vala staršem, prostovoljcem in sponzorjem za pomoč pri organizaciji tekmovanja. Posebna zahvala generalnemu pokrovitelju tekmovanja Zavarovalnici Triglav.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi