Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Volilna zbora članov ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec (Mislinjske doline) in Mestne organizacije ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec

Na volilnem zboru ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec je za naslednje štiriletno mandatno obdobje bil ponovno izvoljen Jože Vrabič, za Mestno organizacijo ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec pa Matej Blažun.
Volilna Zbora ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec sta se ločeno izvedla 22. in 23. marca 2014 v prostorih Doma upokojencev. Volilnega zbora ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec so se udeležili tudi Andrej Čas, župan Mestne občine Slovenj Gradec; Milan Hribernik, namestnik predsednika Policijsko veteranskega društva Sever za Koroško; Ivan Arko, podpredsednik Območnega združenja častnikov Mislinjske doline; dr. Drago Plešivčnik, Častni občan MO Slovenj Gradec in Mirko Vodovnik, predsednik Društva tabornikov Rod Severni kurir Slovenj Gradec.

 

Pred začetkom uradnega dela so najprej v kulturnem programu nastopale učenke iz Druge Osnovne šolo Slovenj Gradec pod vodstvom mentorice Bože Božene Lesjak, na harmoniko pa je zaigral Blaž Jamnikar Pukl.

 

Na obeh zborih so bila podana poročila o delu za preteklo leto, sprejeta pa sta bila tudi programa dela za leto 2014. Iz programa dela je bilo razvidno, da je letošnje leto posvečeno 70. obletnici prihoda 14. divizije na Štajersko in 70 let, od kar sta pod sovražnimi streli omahnila narodni heroj in pesnik Karel Destovnik Kajuh ter partizanka Lenčka Mrzel, zato bodo mestna in krajevne organizacije v njihov spomin v krajih, kjer so njihova obeležja, izvedle svečane spominske slovesnosti: MO ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec pri Paučkovih bolnišnicah, KO Podgorje pri Kajuhovi tehniki in KO Šmartno pri spominskem znamenju, posvečeno partizanki Lenčki Mrzel.

 

Na obeh zborih je bilo tudi govora, da je poslanstvo teh organizacij prizadevanje za ohranjanje spomina in vrednot NOB v današnjem času in na ljudi tistega časa, da ohranjamo zgodovinski spomin na te dogodke in da se te grozote nikoli več ne bi ponovile. Glede političnih dogodkov pa je razočaranje veliko, saj smo močno zaskrbljeni zaradi negotove prihodnosti nas samih. Izgublja se zaupanje v vlado, saj se kriza samo poglablja, namesto da bi državo reševala iz nje.  

 

Po podanih poročilih in sprejetem programu dela za leto 2014 so se izvedle volitve predsednikov in organov obeh združenj. Za predsednika ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec (Mislinjske doline) je bil ponovno izvoljen dosedanji predsednik Jože Vrabič, za MO ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec pa Matej Blažun, ki je nadomestil dosedanjo predsednico Stanko Tamše, katera je organizacijo vodila celih 14 let.

 

Na koncu uradnega dela so bila podeljena še priznanja ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec, katera so prejeli za dolgoletno aktivno delo v organizaciji Zveze združenj borcev za vrednote NOB, za ohranjanje in krepitev vrednot narodnoosvobodilnega boja v Sloveniji. Priznanja so prejeli: Hudej Anton in Stropnik Marija iz KO Razbor, Kotnik Franc in Kristan Viktor iz KO Podgorje in Gostenčnik Ivica in Marijan Krenker iz MO ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec.

 

Preden je bil uradni del zbora končan je sledila še beseda gostov, nato pa še nekaj časa prijetnega druženja med člani združenja.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi