Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

Tudi odrasli uspešno zaključili osnovno šolo

Na MOCIS-u centru za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec smo v šolskem letu 2013/2014 izvajali tudi program OSNOVNA ŠOLA ZA ODRASLE.

V program je bilo vpisanih 17 udeležencev, kar pomeni 2 kombinirana oddelka. Med udeleženci so prevladovali moški (14 moških), povprečna starost udeležencev pa je bila 36 let. Največ udeležencev je bilo iz občine Slovenj Gradec (8 udeležencev), ne smemo pa pozabiti, da je več kot polovica udeležencev prihajala iz drugih občin: Ribnica na Pohorju, Mežica, Dravograd, Črna na Koroškem in Radlje ob Dravi.

2 udeleženca sta program uspešno zaključila že tekom šolskega leta, 6 pa jih je zaključilo v mesecu juniju. Skupaj je torej program uspešno zaključilo 8 udeležencev. Vsem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov še naprej.

Na MOCIS-u potekajo vpisi v program Osnovna šola za odrasle do 30. 9. 2014. Vpišete se lahko v 7., 8. in 9. razred devetletke. S uspešnim dokončanjem osnovne šole si pridobite vse pogoje za vpis v nadaljnje srednješolsko izobraževanje ali za vključitev v postopek pridobitve nacionalne poklicne kvalifikacije.  Če ste mladi prevzemnik kmetije, lahko z uspešno dokončano osnovno šolo kandidirate na razpisih za različne subvencije ipd. Program je brezplačen, saj ga financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Vse informacije o poteku osnovne šole dobite na 02 88 46 409 ali urska.novak@mocis.si

Oglejte si tudi