Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Tradicionalni nočni pohod po Meškovi poti

Turistično društvo MURN vas v soboto, 26. januarja 2013 vabi na tradicionalni nočni pohod ob prvi polni luni po Meškovi poti. Pričetek pohoda bo ob 18.00 uri pri cerkvi sv. Roka na Selah. Prijazno vabljeni!
Meškova pot je posvečena duhovniku in pisatelju Franu Ksaverju Mešku, ki je živel na Selah pod Uršljo goro. Pot je dolga  14 km in prehodna v petih urah. Poteka na območju vasi Sele in Vrhe ob vznožju Uršlje gore in vodi od cerkve sv. Roka do cerkve sv. Neže. Nastala je leta 2001 na pobudo krajanov Sel, Vrh in dela Gmajne v okviru izvajanja projekta CRPOV. Pot je označena z usmerjevalnimi tablami, označbami na drevesnih deblih ter kozolci in s karto poti na izhodiščnih točkah. Ob poti je možen ogled obeh že omenjenih cerkev, Meškovega groba pri cerkvi sv. Roka ter Meškove sobe v župnišču. Skrbnik poti je Turistično društvo Murn.

 

Pohod ob prvi polni luni letos poteka že enajsto leto.  Primeren je tako za rekreativne kot tudi bolj zahtevne pohodnike. Organizator priporoča, da ste opremljeni s toplimi oblačili in obutvijo ter veliko dobre volje! Zaključek poti bo v Gostilni Ott.

Oglejte si tudi