Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Redni letni Zbor Društva invalidov Slovenj Gradec

Na rednem letnem Zboru DI Slovenj Gradec so bila podeljena Priznanja ZDIS, KOO DI za Koroško, ki jih je podelilo DI Slovenj Gradec učencem za sodelovanje v Pedagoški akciji, katero poteka na šolah že 23 let. Poleg priznanj so vsi nagrajenci prejeli še skromno darilo.
Po zaključenih delnih zborih aktivov je izvedlo še redni Zbor Društvo invalidov Slovenj Gradec, ta je bil v petek, 21. marca 2014, v prostorih Doma upokojencev. Zbora so se udeležili delegati iz vseh aktivov, od 55 delegatov je bilo prisotnih 49 delegatov. Zbora pa so se udeležili tudi vabljeni gosti: Jože Freidl, član GO ZDIS in predstavniki koroških Društev invalidov: Urška Gostenčnik, predsednica DI Mežiške doline in Alojz Cifer, predsednik MDI »Drava« Radlje ob Dravi.

 

Po nastopu Ljudskih pevk Lastovk in pozdravnega nagovora predsednice društva Stanislave Tamše, so se najprej podelila priznanja učenkam in učencem iz Druge osnovne šole Slovenj Gradec, Osnove šole Mislinja ter dijakinji iz ŠC Slovenj Gradec. Osnovne in srednje šole sodelujejo z našim društvom v Pedagoški akciji, katero razpiše vsako leto ZDIS, že 23 let, zato se jim za to sodelovanje najlepše zahvaljujemo, prav tako tudi mentoricam.

 

Po podeljevanju priznanj se je pričel uradni del zbora, najprej so se izvolili organi zbora: delovno predsedstvo, zapisnikarja in dva overovatelja zapisnika ter verifikacijsko komisijo. Zbor društva je vodil predsednik Rudi Horvat.

 

Nato so sledila poročila: poročilo o delu DI Slovenj Gradec, finančno poročilo, poročilo Športne komisije, poročilo Socialne komisije, poročilo Nadzornega odbora in poročilo Častnega razsodišča. Po podanih poročilih je bilo ugotovljeno, da je DI Slovenj Gradec leto 2013 zaključilo z manjšo izgubo, saj je bilo sofinanciranje socialnih programov s strani ZDIS v preteklem letu bistveno manjše, kot je bilo prvotno načrtovano. Kljub znižanju sofinanciranja ZDIS za socialne programe je društvo realiziralo vse programe, ki so bili sprejeti na zboru društva. Zbor društva je vsa ta poročila enoglasno potrdil.

 

V nadaljevanju je bil podan program dela in finančni plan za leto 2014. V programu dela so bila poleg izvajanja rednih osmih socialnih programov na področju socialnega varstva na državni ravni še posebej poudarjena jubilejna leta, katera bo društvo zaznamovalo v letu 2014. Ta so: 30 let srečanja invalidov na Kopah, 45 let delovanja DI Slovenj Gradec, 10 let delovanja Ljudskih pevk Lastovk in 5. Razstava ročnih in umetniških del DI iz cele Slovenije. Finančni plan je planiran na osnovi programa dela  in v kolikor se sredstva s strani ZDIS za socialne programe ne bodo še bolj zmanjšala, upamo, da ga bomo tudi v letu 2014 v celoti realizirali. Zbor društva je potrdil tudi program dela in finančni načrt za leto 2014.

 

Zaradi izstopa ene članice iz Nadzornega odbora je bila izvoljena nova članica NO Društva invalidov Slovenj Gradec.

 

Na koncu je sledila še beseda gostov: predstavnika ZDIS Jožeta Freidla, predsednice DI Mežiške doline Urške Gostenčnik in predsednika MDI »Drava« Radlje ob Dravi Alojza Ciferja. Vsi so bili enotnega mnenja, da je društvo v preteklem letu delovalo zelo dobro, mu zaželelo veliko uspehov tudi v tem letu, vsem prisotnim pa so zaželeli predvsem veliko zdravja.

 

Po končanem uradnem delu zbora je sledilo kosilo, katerega je postreglo Gostinstvo in turizem Preša, nato pa še nekaj časa veselega druženja.

 

Stanislava Tamše  

Oglejte si tudi