Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
-2°C
PON.
11°C
-1°C
Oceni objavo

Območno tekmovanje v streljanju z zračnim orožjem

Lilijana Brodej in Mihaela Sušec sta tudi v letošnjem letu dosegli normo v streljanju z zračnim orožjem za uvrstitev na državno prvenstvo

Po športnem koledarju ZDIS in v organizaciji MDI Šaleške doline je bilo 29. marca 2014 na strelišču MROŽ v Velenju Območno tekmovanje v streljanju z zračnim orožjem. Tekmovanje se je izvedlo po tehničnem Pravilniku za organizacijo in izvajanje tekmovanja v streljanju z zračnim orožjem. Na državno prvenstvo pa se uvrsti tekmovalec/lka z doseženo normo po posamezni kategoriji po veljavnem strelskem Pravilniku.

 

V moški konkurenci so bili tekmovalci razvrščeni v tri kategorije - streljanje s serijsko zračno puško NAC ter standardno zračno puško SH1 in SH2. V ženski konkurenci pa so bile tekmovalke razvrščene v dve kategoriji - streljanje s serijsko zračno puško NAC in SH2. Posamezno se je tekmovanja v moški konkurenci udeležilo 42 tekmovalcev, v ženski konkurenci pa 17 tekmovalk.

 

Območnega tekmovanja sta se iz Društva invalidov Slovenj Gradec udeležili dve strelki, SLilijana Brodej in Jelka Sušec, medtem ko se moški  tega tekmovanja niso udeležili. Norma za uvrstitev na državno prvenstvo za ženske je bila 315 krogov, za moške tekmovalce pa 353 krogov. V ženski konkurenci s serijsko puško NAC, v kateri je tekmovalo 15 strelk, se je Lilijana Brodej s 337 krogi uvrstila na 3. mesto, Mihaela Sušec pa s 325 krogi na 5. mesto. Ker sta obe tekmovalki to normo dosegli, sta se uvrstili tudi na državno prvenstvo. Iskrene čestitke!

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi