Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Območno tekmovanje invalidov v lovu rib s plovcem

Iz Društva invalidov Slovenj Gradec so se na državno prvenstvo v lovu rib s plovcem uvrstili v ženski konkurenci Zinka Potisk in Stanislava Tamše, v moški konkurenci pa Rudi Štruc in Franc Potisk.
Po koledarju Zveze delovnih invalidov Slovenije za leto 2014 ji bilo Območno tekmovanje v lovu rib s plovcem organizacija in izvedba tekmovanja že četrto leto zapored ponovno zaupana Društvo invalidov Slovenj Gradec. Tekmovanje se je izvedlo na Brdinjah, dne 24. maja 2014. Območnega tekmovanja se je lahko udeležilo 5 moških in 5 ženskih tekmovalcev iz posameznega društva. Na tekmovanje se je prijavilo 10 društev – DI Žalec, DI Laško, MDI Drava Radlje ob Dravi, DI Muta, DI Slovenj Gradec, DI Dravograd, DI Celje, DI Mežiške doline, DI Slovenske Konjice in DI Velenje. Skupno je bilo prijavljenih 41 moških in 5 ženskih tekmovalcev. Iz DI Slovenj Gradec so v moški konkurenci tekmovali Rudi Štruc, Franc Potisk, Jože Skaza, Pogorevc Božo in Bojan Zdovc. V ženski konkurenci pa Zinka Potisk, Stanislava Tamše in Marija Pečolar.

 

Ob prihodu tekmovalcev so se najprej preverile članske izkaznice z dokazanim osebnim dokumentom. Vsak tekmovalec je prejel od društva po en sendvič, nato pa sta jih pozdravila predsednica društva Stanislava Tamše in Tone Garb, predsednik Športne komisije DI Slovenj Gradec. Jože Skaza, vodja ribiške sekcije pa je tekmovalcem podal pravila tekmovanja iz Tehničnega pravilnika za organizacijo in izvajanje tekmovanj v lovu rib s plovcem.

 

Moški tekmovalci so bili porazdeljeni v 3 sektorje, A, B in C. Na koncu tekmovanja je sledilo najprej tehtanje ulovljenih rib, nato pa razglasitev rezultatov. Vsi tekmovalci, ki so se uvrstili na državno prvenstvo, pa so prejeli od DI Slovenj Gradec še pisno priznanje. Za malico pa je poskrbelo Gostinstvo in turizem Preša.

 

Tekmovalci, ki so se uvrstili na državno prvenstvo:

Iz sektorju A sta se na DP uvrstila Valter Valentin iz DI Mežiške doline in Franc Potisk iz DI Slovenj Gradec; iz sektorja B Vinko Dobnik iz DI Muta in Mirko Preglav iz DI Dravograd; iz sektorju C Stražišnik Rajko iz DI Muta, Rudi Štruc iz DI Slovenj Gradec in Franjo Zvonar iz DI Velenje. V ženski konkurenci sta se na DP uvrstili Zinka Potisk in Stanislava Tamše.

 

Državno prvenstvo v ribolovu, ki ga je razpisala za leto 2014 Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, bo potekalo 21. junija 2014 v Hotemežu pri Radečah na reki Savi.

 

Vsem uvrščenim na DP čestitke, tistim, ki pa so sodelovali pri organizaciji in izvedbi tekmovanja, se najlepše zahvaljujemo.

 

Stanislava Tamše 

Oglejte si tudi