Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Letni koncert MoPZ Fran Berneker

Slovenec sem. Tema letošnjega letnega koncerta Moškega pevskega zbora Fran Bernekar Stari trg z zborovodkinjo Barbaro Mirkac ni naključje. To leto je namreč za nas Slovence pomembno.
Govorimo o 25. obletnici samostojnosti Slovenije. Ta obletnica samostojnosti Slovenije je namenjena mladim. Tistim, ki so mlajši od države, in tistim, ki so se rodili v ključnih letih pred osamosvojitvijo, so hkrati z njo odraščali, preživeli otroške bolezni in muhavost pubertete, praznovali polnoletnost in odrasli. Preko pesmi smo na hudomušen način izvedeli, kakšen je Slovenec, kako Slovenec ljubi, kuha in kam gre na dopust. V tem delu so nas prijetno presenetili z izborom dalmatinskih pesmi. Koncert so zaključili s pesmijo, ki sprašuje, če bo  vnuk še pel. Glede na to, da je bilo na koncertu podeljenih kar nekaj Gallusovih značk, vemo, da petje ne bo kar tako zamrlo.

Prav tako so to potrdili mladi gostje, učenci OŠ Podgorje, z venčkom pesmi iz muzikla Cvetje v jeseni. MoPZ Fran Bernekar z zborovodkinjo Barbaro Mirkac nas je povabil na letni koncert, ki bo drugo leto, saj bodo takrat praznovali svojih 40 let obstoja. Vabljeni že zdaj.

Katja Jenko, KD Stari trg

Oglejte si tudi