Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
2°C
ČET.
8°C
3°C
Oceni objavo

17. revija pevskih zborov Zveze delovnih invalidov Slovenije

Revija pevskih zborov ZDIS je bila v organizaciji ZDIS in Društva invalidov Črešnjevec izvedena v soboto, 16. maja 2015 v športni dvorani Slovenska Bistrica. Športna dvorana je bila v celoti napolnjena, saj je bilo v njej veliko nastopajočih, prav tako tudi poslušalcev. Iz Društva invalidov Slovenj Gradec se je revije udeležilo 50 članov drušva.
Najprej je imel pozdravni nagovor Anton Kolar, predsednik DI Črešnjevec; nato župan Občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar; v imenu Zveze delovnih invalidov Slovenije pa je vse nastopajoče in ostale udeležence revije nagovorila podpredsednica ZDIS, gospa Zdenka Ornik.

 

Na reviji je sodelovalo 20 pevskih zborov, med njimi tudi Ljudske pevke Lastovke iz DI Slovenj Gradec. Pod vodstvom pevovodje Marije Potočnik so zapele dve ljudski pesmi: Bele cvetice in Ribič ribce gre lovit. S svojim prelepim petjem so poslušalce tako navdušile, da se požele zelo velik aplavz. Od koroških društev invalidov so na reviji sodelovali še DI Dravograd, MDI »Drava« Radlje ob Dravi in DI Muta.

 

Na koncu vseh nastopajočih zborov sta se zapeli še dve skupni pesmi Dan ljubezni, Dušan Velkavrh, Tadej Hruševar/Pepel in kri in Pojdam u rute, Janez Kajžnik, harmoniziral Jože Leskovar. Skupne pesmi je vodila gospa Suzana Mally, pevovodkinja Društva invalidov Črešnjevec.

 

Po končani reviji je bila za vse nastopajoče in ostale udeležence revije še pogostitev, za katero je poskrbelo DI Črešnjevec. Postregli so nas z raznovrstnim pecivom, sadjem in brezalkoholnimi napitki.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi