Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Tradicionalni dobrodelni bazar na Prvi OŠ v Slovenj Gradcu

Tudi v letošnji prihajajoči zimi je bilo toplo pri srcu vsem obiskovalcem, ki so se udeležili dobrodelne prireditve 26. novembra 2015 v telovadnici šole. To je vsakoletni Bazar - prireditev pozornosti s posvetilom ljubezni in dobrote.

Dobrodelni Bazar smo pripravili učenci, starši in delavci šole, prijazno pa so se vabilu odzvali tudi zunanji sodelavci ter ekološke kmetije in društva s svojimi dobrodelnimi prispevki. Na 16 stojnicah smo ponudili ekološke in naravne izdelke, ki so jih učenci z njihovimi mentorji izdelali na tehniškem dnevu. S tem želimo pri mladih dvigniti osveščenost o pomenu domače oskrbe in zdravega načina življenja. Poleg domačih dobrot, slaščic, praktičnih daril in ekoloških izdelkov so obiskovalci lahko izbirali na stojnicah tudi ročno izdelane adventne venčke, voščilnice, namizne aranžmaje, medena presenečenja in slike iz male galerije. Prav tako smo vsem ponudili tudi slastne palačinke, topel čaj, smoothie in druge napitke. V bazarkovih delavnicah so se trudile frizerke pri urejanju pričesk in zunanje sodelavke s poslikavo obraza. Starševske stojnice so v celoti opremili starši naših učencev in se pri tem odlično izkazali tudi s predstavitvijo ponudbe na stojnicah.

Prireditev glasbeno obarvajo in plesno popestrijo naši najmlajši učenci. S svojo naklonjenostjo in dobrodelnostjo se vsakoletno izkažejo tudi povabljeni gostje – letos so bili z nami legendarni Škorpijoni, Eva Boto, Alina Hirtl in glasbena šola GVIDO.
Vsa zbrana denarna sredstva v celoti namenimo v šolski sklad. Ponosni smo na prireditev, ki je postala zelo odmevna. S tem prav gotovo omogočimo tudi druženje vseh generacij, hkrati pa izkažemo našo dobrodelnost in čut za sočloveka - v tem primeru za naše otroke.

Vsem staršem in obiskovalcem dobrodelne prireditve ter vsem donatorjem se v imenu učencev in delavcev šole iskreno zahvaljujem za vso pomoč, dobra dela in upanje …

Marijana Habermut,
vodja prireditve

Oglejte si tudi