Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

STAREJŠE DEKLICE B - ROKOMETNE ŠOLE ALENA MIHALJA - PRISTAR - BRONASTE V SVOJI KATEGORIJI

Konec meseca maja so igralke Društva rokometne šole Alena Mihalja (DRŠAM) odigrale še zadnje ligaške tekme. Letos so dekleta nastopala kar v šestih kategorijah, kot kadetinje, starejše deklice A in B, mlajše deklice A in B ter v kategoriji mlajših deklic C. Sezona je bila dolga in naporna, še posebej za nekaj igralk, ki so tekmovale kar v treh kategorijah. Igralke, Tjaša Smonkar, Aleša Kamenik in Aleša Franc so bile posojene igralke za mladinsko in člansko ligo ekipi ŽRK Velenje, njihove igralke Maruša Atelšek, Vanesa Buljobašič, Sara Cep in predvsem odlična vratarka Aida Hadžič  pa so pomagale našim v kadetki ligi. Na tem mestu se vodstvo DRŠAM vsem  odgovornim v velenjskem klubu zahvaljuje za dobro sodelovanje in upa, da bo v prihodnosti še več skupnih športnih projektov.

 

Kadetinje so letos načrtovale uvrstitev med 6. najboljših v Sloveniji, a so jih v drugem delu sezone presenetile igralke iz Žalca, ki so naše zasluženo premagale ter jih oddaljile od zastavljenih ciljev.  V boju od 7. do 12. mesta so dekleta odigrala kot prave profesionalke, saj so klub poškodbam  Maje Zorman in Aleše Kamenik do konca sezone odigrale korektno in na koncu osvojile 9. mesto v Sloveniji.

Posebej obremenjene so bile leto igralke generacije 2002, saj so najboljše štiri igrale praktično tri tekme tedensko. Nekaj smole so imela dekleta tudi s poškodbami. Kar hitro na začetku sezone smo izgubili igralko prve postave, levičarko Saro Rotovnik. Po polovici sezone, na mednarodnem turnirju v Kopru, pa si je koleno poškodovala še prva vratarka Manja Pasarič. Kljub vsem naporom in poškodbami so dekleta na koncu osvojila 3. mesto v državi.

 

V kategoriji starejših deklic A so igralke  slabo začele sezono, a so iz tekme v tekme dvigovale formo. V rednem delu tekmovanja v skupini Vzhod so z 10 zmagami in 8 porazi osvojile 5. mesto. S tem dosežkom so se uvrstile v boj od 7. do 12. mesta, odsotnost prve vratarke v zaključnih tekmah pa je pretehtala ter s tem  dekleta uvrstila na 12. mesto na končni lestvici za starejše deklice A.

 

V kategorijo od letnika 2003-2005 je vpisanih le 5 igralk. Ker pa so igralke (Anja Tominc, Kati Naveršnik in Lia Gregor) izredno visoke  in perspektivne, so jim odgovorni na RZS na prošnjo vodstva DRŠAM  omogočili  tekmovanje izven kategorije. Od štirinajstih zmag so dosegle 5 zmag, 1 neodločen rezultat ter 8 porazov in - kar je najpomembneje -  dragocene igralske izkušnje v svoji kategoriji.

 

Podobno kot kot deklice – A, so tudi mlajše deklice-B praktično vse igrale leto ali dve mlajše, razen Žive Smolnikar in Larise Paradiž , ki sta edine letnik 2004. Kljub vedno težkim nasprotnicam so dekleta vse tekme odigrale pogumno in z nasmeškom na obrazu. Rezultat teh izkušenj pa se je pokazal na turnirjih mini rokometa, kjer so slednje turnirje v svoji kategoriji bolj kot ne zmagovale.

 

Posebej še omenimo najboljše strelke v svojih kategorijah:

Pri kadetinjah je bila Tjaša Smonkar na prvem mestu s kar 173 danih golov. Ines Sečnjak je z 91 zasedla sedmo mesto. Najboljša v kategoriji je bila prav tako članica Rokometne šole Alena Mihalja - PRISTAR, Alja Krevs s 119 danimi goli. Neža Rotovnik je bila deveta z 69 goli. V kategoriji mlajših deklic A je bila Anja Tominc druga z 86 zadetki. Alja Mihalj je v kategoriji mlajših deklic B, kljub temu, da je zaradi poškodbe roke izpustila kar štiri tekme, zasedla odlično 6. mesto s 73 danimi goli.

 

Čestitke vsem udeleženkam ter trenerjem za prikazano in doseženo v pretekli sezoni. Priprave na novo sezono so že v teku. V mesecu juliju sledi »aktivni odmor«, v avgustu pa vse igralke vabljene na prvi trening, da pridete  sveže, spočite in pripravljene na nove izzive.

Mlajše deklice B: Julija Belovič, Kaja Priteržnik, Živa Perovec, Živa Smolnikar, Anika Sešel, Ajša Mihalj, Alja Mihalj, Manca Krevh, Merjem Šabič, Vita Kamnik, Larisa Paradiž, Zala Oiclj, Suri-Larisa Razgoršek, Zea Skočir in Hana Džambič.

Mlajše deklice A: Lia Gregor, Anja Tominc, Kati Naveršnik, Aja Fajmut, Taja Štumpfl, Zala Polovšak, Urška Kotnik; Neža Rotovnik, Kaja Paradiž, Julija Belovič, Kaja Priteržnik, Živa Perovec, Živa Smolnikar, Anika Sešel, Alja Mihalj in Merjem Šabič

 

Starejše deklice A: Nika Priteržnik, Tajda Podjavoršek, Dijana Krivec, Ula Perovec, Alja Krevs, Sara Rotovnik, Manja Pasarič, Anja Tominc, Kati Naveršnik, Aja Fajmut, Taja Štumpfl, Zala Polovšak, Urška Kotnik; Neža Rotovnik, Kaja Paradiž

 

Starejše deklice B: Alja Krevs, Sara Rotovnik, Ula Perovec, Manja Pasarič, Anja Tominc, Kati Naveršnik, Aja Fajmut, Taja Štumpfl, Zala Polovšak, Urška Kotnik, Neža Rotovnik, Kaja Paradiž, Živa Smolnikar in Alja Mihalj.

 

Kadetinje: Tjaša Smonkar, Aida Hadžić, Aleša Franc, Ines Sečnjak, Aleša Kamenik, Maruša Atelšek, Nika Priteržnik, Tajda Podjavoršek, Dijana Krivec, Sara Cep, Vanessa Buljobašić, Maja Zorman, Alja Krevs, Manja Pasarič, Neža Rotovnik, Kaja Paradiž in Ula Perovec.

Oglejte si tudi