Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Mirovniški festival in Festival drugačnosti v Slovenj Gradcu

Prijazno Vas vabimo, da se nam tudi letos pridružite na 19. tradicionalnem Mirovniškem festivalu, s katerim bomo tudi letos obeležili Svetovni dan miru, posebej pa še 750. letnico prve omembe Slovenj Gradca kot mesta. Festival bo skupaj z 10. Festivalom drugačnosti potekal v petek, 22. septembra 2017 od 10.00 ure dalje na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu.
Letošnji Mirovniški festival pod skupnim naslovom Skupaj za mir: spoštovanje, varnost in dostojanstvo za vse! bo sestavljen iz raznih vsebin, ki bodo povezane s svetovnim dnevom miru, 21. septembrom.   Na stojnicah na Glavnem trgu se bo predstavilo 40 nevladnih in humanitarnih organizacij, društev, šol ter organizacij, ki skrbijo za invalidne osebe in osebe s posebnimi potrebami.

Na prireditvenem odru se bo zvrstil pester kulturni program, v katerem med drugimi sodelujejo učenci koroških šol, solo pevke in pevci Glasbene šole Gvido, pevec Aleksander Novak, plesne skupine in mnogi drugi…

V sklopu festivala bodo v mestnem jedru potekale zanimive zabavno ustvarjalne delavnice, na primer izdelava pisemskih razglednic, igra zemljo krast, poslikava obraza, izdelava origami golobčkov miru, lutkovni poligon, delavnice Centra eksperimentov,….

 Festival se bo začel ob 10.00 uri z gledališko predstavo Živ Žav, zaključil pa predvidoma ob 14. uri s spustom velikega balona želja.

 

Na isti dan bo ob 11.00 v atriju graščine Rotenturn in v prostorih Koroške galerije likovnih umetnosti potekalo tudi odprtje razstave najboljših likovnih del in fotografij ter podelitev priznanj nagrajencem natečaja, ki ga je razpisala mestna občina Slovenj Gradec v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti.

V okviru praznovanja 750. obletnice mesta Slovenj Gradec, bo 22. septembra, med 19. in 23. uro, potekala tudi prireditev Noč plesa. Prireditev prirejamo v sodelovanju s Koreografskim centrom Johanna Kresnika Bleiburg/Pliberk (http://www.ccb-tanz.at/), ki po sedmih letih svojega delovanja projekt prvič predstavlja tudi preko meje. Na Noči plesa se bo v Slovenj Gradcu predstavilo 13 priznanih umetnikov sodobnega plesa iz različnih evropskih držav. 

 

Vabimo vas, da se nam pridružite!

 

Oglejte si tudi