Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

MEDNARODNI ROKOMETNI TURNIR POREČ-CUP 2015

Ekipa dečkov RK Slovenj Gradec 2011, lanski državni podprvaki v kategoriji letnik 2003, okrepljeni s tremi 2002 letniki, so se pretekli vikend udeležili mednarodnega rokometnega turnirja Poreč-Cup 2015, ki poteka že sedemnajsto leto zapored.
V soboto, 19. 12. 2015,  so imeli dečki na programu kar štiri tekme. V prvi tekmi proti RK Vrbovsko so prikazali suvereno igro ter s hitrimi protinapadi visoko povedli, nato pa tekmo rutinirano pripeljali do konca in zmagali s tremi goli razlike. V popoldanskem delu turnirja so se najprej srečali z Ormožani. Igralci ekipe RK Slovenj Gradec 2011 so se favoriziranim Ormožanom dobro upirali in na trenutke celo ogrožali njihovo vodstvo, vendar kaj več kot poraz z dvema goloma razlike niso zmogli. Zasluge za to imajo predvsem igralci sami -  zaradi slabe zbranosti pri realizaciji 100% priložnosti oz. zaradi dobrih obramb nasprotnega vratarja. Tretjo tekmo bi morali odigrati z ekipo RK Neum, a se slednji niso pojavili na igrišču, kar je pomenilo avtomatsko zmago in novi dve točki na lestvici. V zadnji tekmi dneva so se pomerili z domačini iz Poreča. Tekma je bila od začetka do zadnjih treh minut pod nadzorom slovenjgraških fantov, nato pa so domačini izkoristili menjave gostov in s hitrimi protinapadi uspeli izenačiti. V zadnjih sekundah so fantje rokometne šole iz Slovenj Gradca z lepo akcijo  še uspeli priti do vrhunsko izdelane situacije za strel, a je nasprotni vratar bil žal uspešnejši od strelca. Konec prvega dne je ekipa končala na odličnem drugem mestu z enakim številom točk kot Poreč, a z boljšo gol razlike. Stanje na lestvici je pomenilo, da so se fantje naslednji dan podali v boj od 4. do 6. mesta na turnirju. Nasprotnik v prvi tekmi drugega dne tekmovanja so bili čvrsta ekipa RK Rudar. Igralci RK Slovenj Gradec 2011 so ponovno v zelo izenačeni tekmi, tudi predvsem po zaslugi odličnih obramb obeh vratarjev, prvi polčas dobili z golom razlike. V drugem delu so nadaljevali s čvrsto igro v obrambi in disciplinirano v napadu. Več moči na koncu so imeli nasprotniki in z golom v zadnjih sekundah prišli do zmage. Tako so se dečki v sedmi tekmi na turnirju pomerili za peto mesto v kategoriji letnik 2002 z ekipo iz Maribora. Tako kot vse tekme na turnirju,  so tudi tokrat prikazali pričakovano. Rezultat je bil sicer celo tekmo rahlo v korist Slovenjgradčanov, ki pa so v zadnjih treh minutah z lastnimi napakami ter slabo realizacijo, omogočili nasprotniku priključek ter na koncu tudi izenačenje rezultata. Tako so fantje  z dvema porazoma, dvema neodločenima rezultatoma ter tremi zmagami, na koncu v kategoriji petnajstih ekip osvojili odlično peto mesto na turnirju.

Za ekipo so igrali: Jan Smolnikar, Aleksej Mrmolja, David Večko, Birk Srebotnjak, Žan Smolnikar, Matic Ravnikar, David Krajnc, Jaka Soršak, Anej Majcen, Vito Potočnik-Krajnc in tokrat najmlajši član Aljaž Pikl, trener Alen Mihalj.

Oglejte si tudi