Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
23°C
18°C
JUTRI
27°C
13°C
Deli
6789

Markacisti PD Slovenj Gradec obnovili Učno pot na Rahtel

Markacisti Planinskega društva Slovenj Gradec pod vodstvom načelnika markacistov Slavka Pogorelčnika Popija  so na pobudo Turističnega  društva Slovenj Gradec in njihovega predsednika Petra Cesarja v letošnjem poletnem času obnovili , popravili in očistili Učno pot na Rahtel, ki bo obiskovalce in pohodnike v septembru v  Trisu pohodov pričakala v lepih jesenskih barvah  in skrbno urejena.

Pri urejanja poti so sodelovali in krepko delali  dolgoletni markacisti PD Slovenj Gradec: Marijan Popič, Marijan Krevh, Stanko Otič ,njihov načelnik Slavko Pogorelčnik in naš planinski prijatelj Lipi, ki je vedno takoj pripravljen za vsako akcijo.  Opravili so 30 skupinskih delovnih ur, očistili 20 kanalov za odvod vode. Postavili so 7 nadomestnih drogov in namestili 12 novih smernic poti. Pot je bila mestoma že preraščena , zato so skrbno obrezali veje in nižje rastlinje.

Mnogi obiskovalci  te mestne priljubljene poti so jih pri delu  vzpodbujali in pohvalili , saj vsak pohodnik bolj sproščeno  stopa po urejeni in označeni poti. Vsekakor pa je taka meddruštvena složna pomoč v strokovnem pristopu vredna vse pohvale  in ustvarjalen model meddruštvenega sodelovanja tudi še v naprej.

  

                                                                                            Marjeta Škorja

                                                                                          PD Slovenj Gradec

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi