Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

9. Žolnirjev pohod ob Dnevu OZN planincev PD Slovenj Gradec

Miru Žolnirju (1939 -2008) v spomin planinci PD Slovenj Gradec vsako leto pripravimo spominski pohod na Kočo  pod Kremžarjevim vrhom. Pohod vsako leto  sovpada s praznovanji Dneva OZN v Mestni občini Slovenj Gradec. Koča pod Kremžarjevim vrhom  je bila Žolnirjeva najljubša planinska postojanka, ki je letos pohodnike pričakala tudi energetsko obnovljena in pripravljena na mrzle zimske dni.

V soboto, 20.10.2018   se je pohod začel ob 8. uri na parkirišču bivšega Bellevua na Pohorski cesti. Vodja pohoda je bil naš planinski vodnik Stane Plevnik, ki je skupino planincev in  utrinke s pohoda tudi fotografiral. Tega tradicionalnega pohoda se je udeležilo  45 pohodnikov.

Pohod ima svojo evidenco, za vpis v evidenčno knjigo je poskrbel Darko, za vnos v računalniško evidenco pa Alenka. Prvič se je pohoda udeležilo 11 pohodnikov, ki so se tako lahko spoznali  tudi z likom planinca, gornika, kronista Mira Žolnirja  in z njegovim  poslanstvom ter delom v našem planinskem društvu. Evidentirali smo še pohodnika, ki je bil na pohodu  4x, 4 planinci so pohod  opravili 7x, kar 10 pohodnikov pa je bilo na vseh 9 pohodih. Za četrti in sedmi pohod so pohodniki dobili spominske kolajne, vsi pohodniki pa so dobili spominske majice, ki sta jih delili Sonja in Joca.

Za toplo kočo, pijačo in hrano sta tokrat poskrbela Ivi in Anca. Toplo in suho vreme je bilo primerno za prijeten planinski pohod.  Stane pa je kot izkušen planinski vodnik pohodnike iz doline  pripeljal po markirani poti do Koče pod Kremžarjevim vrhom, kjer se razvilo tudi prijetno planinsko druženje.

 

                                                                                Pripravila :

                                                                                Darko Matvos

                                                                                Marjeta Škorja

                                                                                PD Slovenj Gradec 

 

Oglejte si tudi