Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Center medgeneracijskega učenja Koroška

Na Ljudskih univerzah po Sloveniji smo pri svojem izobraževalnem delu, še zlasti s starejšimi generacijami, prepoznali veliko potrebo po organiziranem in ciljnem medgeneracijskem učenju. Zato smo se v okviru Zveze ljudskih univerz odločili, da ustanovimo 28 lokalnih centrov medgeneracijskega učenja.

Centri medgeneracijskega učenja bodo delovali na tistem področju, ki ga s svojo izobraževalno ponudbo pokriva posamezna ljudska univerza. Vsi centri bodo različnim generacijam torej ponujali organizirane in strokovno podprte možnosti za izmenjavo izkušenj in znanj ter za medsebojno učenje in druženje.

 

Center medgeneracijskega učenja bomo vzpostavili tudi na Koroškem, in sicer na MOCIS-u v Slovenj Gradcu.


Nekaj partnerjev smo si že pridobili, če pa se še kdo vidi, da nam lahko pomaga pri udejanjanju medgeneracijskega učenja na prostovoljni bazi, je vabljen, da se nam pridruži.


Od 25. 11. do 30. 11. 2013 bomo organizirali Teden medgeneracijskega učenja, ki smo ga namenili vključevanju migrantov v lokalno okolje. Prvenstveno želimo povezati migrante (otroke in njihove starše) z različnimi generacijami v lokalnem okolju.

V ta namen bomo organizirali dve delavnici:

- sreda, 27. 11. 2013 od 14. do 17. ure: Spoznajmo lokalno okolje - prostovoljci iz srednjih šol posredujejo znanja na otroke in starše migrante o načinih kakovostnega preživljanja prostega časa v lokalnem okolju, gost: Primož Suhodolčan

- četrtek, 28. 11. 2013 od 9. do 12. ure: Bodimo kulturni skupaj - starejši odrasli in predšolski otroci  posredujejo različna znanja s področja kulture (petje, pripovedovanje, igranje ipd.) na starše migrante, gostja: Jerica Mrzel


Več informacij o tednu medgeneracijskega učenja dobite na urska.novak@mocis.si ali 02 88 46 409.


Oglejte si tudi