Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Zbiranje pobud za spremembo občinskega prostorskega načrta

Vabimo, da pomagate oblikovati ekonomskim, družbenim in okoljskim spremembam prilagojen občinski prostorski načrt po meri prebivalk in prebivalcev, ki bo omogočal uresničevanje naše skupne vizije in naših razvojnih načrtov.

Spoštovani občanke in občani,

ena zahtevnejših in obsežnejših nalog, ki smo si jih v Mestni občini Slovenj Gradec zadali za naslednje obdobje, je prenova občinskega prostorskega načrta, ki bo osnova nadaljnjega razvoja naše lokalne skupnosti. Zavedamo se, da je prostor dragocen, zato je treba z njim ravnati kar se da skrbno in premišljeno. Temelja dobrega prostorskega načrtovanja, ki bo omogočal trajnostni in enakomeren razvoj vseh področij in vseh območij v naši občini, sta temeljita analiza stanja in potreb v prostoru, pomemben vir za njegovo snovanje pa so tudi pobude in predlogi celotne zainteresirane javnosti – občank in občanov ter vseh drugih uporabnikov prostora na območju občine. S spodnjim obvestilom vas vabimo, da nam z vašim sodelovanjem pomagate oblikovati ekonomskim, družbenim in okoljskim spremembam prilagojen občinski prostorski načrt po meri prebivalk in prebivalcev, ki bo omogočal uresničevanje naše skupne vizije in naših razvojnih načrtov. Veseli bomo prav vsakega predloga in vsake pobude! Temeljito jih bomo proučili ter se do njih ob upoštevanju vseh zakonskih določil opredelili izključno na podlagi strokovnih smernic in načel. Zahvaljujemo se vam za odziv in pripravljenost na sooblikovanje Slovenj Gradca prihodnosti!

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler

 

OBVESTILO O ZBIRANJU POBUD ZA SPREMEMBO OBČINSKEGA PROSTORSKEGA NAČRTA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

 

Mestna občina Slovenj Gradec

OBVEŠČA

občane in drugo zainteresirano javnost, da bo v času

od 2. novembra 2022 do 31. januarja 2023

potekalo zbiranje pobud in predlogov za šeste spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Slovenj Gradec

(v nadaljevanju SDOPN6)

 

I.

Pobude in predlogi za spremembe in dopolnitve morajo biti ustrezno prikazani in utemeljeni v skladu z navodili na obrazcu, ki bo objavljen na spletni strani MO v času sprejemanja pobud od 2. 11. 2022 do 31. 1. 2023.

II.

V SDOPN6 bodo obravnavane le pobude in predlogi, ki bodo ustrezno prikazani in utemeljeni ter izpolnjujejo pogoje glede skladnosti s cilji prostorskega razvoja občine, upoštevanja varstvenih in varovalnih omejitev v prostoru, ustreznosti z vidika urbanističnih meril in možnosti opremljanja zemljišč za gradnjo.

Oddana pobuda za spremembo namembnosti zemljišča in plačilo upravne takse lastniku zemljišča ne zagotavlja spremembe namenske rabe zemljišča, temveč zgolj obravnavo ustreznosti pobude na občini z vidika njene skladnosti s temeljnimi pravili urejanja prostora, cilji prostorskega razvoja občine in pravnimi režimi v prostoru ter z vidika možnosti opremljanja zemljišča s komunalno opremo in drugo gospodarsko javno infrastrukturo.

III.

Občina se bo do pobud in predlogov, oddanih v razpisnem roku, opredelila in sprejemljive uvrstila v SDOPN6.

Obravnavane bodo pobude in predlogi, ki bodo vloženi do konca razpisnega roka.

IV.

Pobude in predlogi z ustreznimi prilogami naj bodo podani pisno na obrazcu, ki je v obdobju zbiranja pobud dosegljiv na spletni strani  Mestne občine Slovenj Gradec in v prostorih Mestne občine Slovenj Gradec.

Pobude in predlogi s prilogami se lahko do konca razpisnega roka (do vključno 31. januarja 2023) oddajo na naslednji način:

- po pošti na naslov:  Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec, s pripisom »POBUDA ZA SDOPN6«,

- na elektronski naslov: gp@slovenjgradec.si, pri čemer se v rubriki »zadeva« navedejo ključne besede »POBUDA ZA SDOPN6«,

- v vložišču Mestne občine Slovenj Gradec,  Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec,  v času uradnih ur

V.


Informacije v zvezi s sprejemanjem pobud in predlogov za SDOPN6 je v razpisanem roku, od 2. 11. 2022 do 31. 1. 2023, možno dobiti v prostorih  Mestne občine Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec v času uradnih ur, na tel. št. 02/88 12 110 ali po elektronski pošti na e-naslovu: gp@slovenjgradec.si ali na tel. št.: 02/88 12 108  oz. e-naslovu: tilen.tamse @slovenjgradec.si.


Oglejte si tudi