Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
4°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Odlično usposobljeni prostovoljci

Na XVIII. državnem preverjanju znanja ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije, dne 6.10.2012, so člani ekipe prve pomoči OZRK (območno združenje Rdečega križa) Slovenj Gradec: Tomo Felle Danilo Gril Aleš Vačun Marko Barl Tomaž Sopelšek Vlado Pavlič Ignac Znajden in mentorica ekipe Renata Koren zasedli odlično 3. mesto v državi.

V konkurenci 14 ekip iz celotne Slovenije so uspeh dosegli s prizadevnostjo pri izvajanju akcij in usposabljanju za izvajanje laične prve pomoči. Na enakem tekmovanju so leta 2010 dosegli 5. mesto, v letu 2011 pa 4. mesto; nastop na najvišjem državnem nivoju so zagotovili s tem, da so bili vsa ta leta prvaki koroške regije.

Na preverjanju so pokazali vrhunsko znanje, ki se lahko kosa z znanjem profesionalcev. Prav zaradi tega, ker so prostovoljci, je njihovo znanje izjemnega pomena za občino.

Z doseženim uspehom so bili tudi odlični predstavniki naše občine in s tem prispevali k prepoznavnosti v slovenskem prostoru.

Prepričan sem, da bi nam v primerih obsežnejših nesreč z večjim številom poškodovancev lahko bili v veliko in neprecenljivo pomoč. Njihova aktivna vloga je določena tudi v načrtih zaščite in reševanja.

  

Vladimir Jarh Nikolič,

svetovalec za zaščito in reševanje, poveljnik CZ 

Oglejte si tudi