Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Dosežki PGD Golavabuka v petletnem obdobju

Tako kot v vseh gasilskih organizacijah po Sloveniji se tudi v našem društvu pripravlja »obračun« vsega dela oz. aktivnosti, ki so bile opravljene, izvedene v petletnem mandatnem obdobju.

Tako smo leta 2008 zraven gasilskega doma postavili večnamenski objekt za opremo ter orodje za tekmovanje.  In - ker se je začelo približevati praznovanje 80 obletnice, smo sklenili, da do tega jubileja obnovimo dom, ki ga je v teh letih že načel zob časa. Tako smo zamenjali streho, okna in vrata, obnovili dvorano, garažo, sejno sobo in prebelili vse prostore, ter s prenovljeno fasado, domu dali nov lepši izgled.  Ravno tako smo v gasilskem domu pridobili tudi nov prostor – klubski prostor, kjer se lahko  naši člani družijo in kakšno rečejo ob igranju pikada, šaha, kart, ročnega nogometa ali pa skupnega ogleda pomembnejših športnih prireditev kot so npr. »Zlata lisica«, skoki, rokometne in nogometne tekme, itd.

Vsa ta leta je bilo naše društvo tudi dejavno pri pridobivanju mladih v gasilsko organizacijo, saj smo vedno imeli od dve do štiri tekmovalne enote mladine, ki se je udeleževala vseh tekmovanj, ki so bila organizirana na nivoju gasilske zveze, regije  ali pa GZS.

Seveda pa so se na teh tekmovanjih odlično odrezale tudi članske ekipe in seveda tudi naša veteranska.

Nekaj naših pomembnejših dosežkov na tekmovalnem področju v tem obdobju:

 

2008: 

Regijsko gasilsko tekmovanje:  mladinke  prve, mladinci četrti članice B pa druge.

Tri ekipe so se udeležile državnega gasilskega tekmovanja in sicer mladinci,  mladinke  in  članice B.

 

2009:

Regijsko gasilsko tekmovanje:  mladinke, članice A in članice B  vse tri ekipe so zasedle drugo mesto.

 

2010:

Regijsko gasilsko tekmovanje:  članice B, pionirke in mladinci drugi, mladinke tretje, starejše članice pa devete.

Državnega tekmovanja smo se udeležili s tremi ekipami in dosegli odlične rezultate (mladinke so bile šeste, članice B pa pete).

 

Tega leta smo bili uspešni tudi  v tekmovanju mladine v gasilski orientaciji in kvizu saj smo se z dvema ekipama  (mlajše pionirke in mladinke)  uvrstili na državni gasilski kviz v Zrečah, z ekipo pionirk pa smo se uvrstili na državno tekmovanje mladine v gasilski orientaciji, ki je potekalo v Loški dolini.

 

2011:

Regijsko gasilsko tekmovanje:  pionirke 1. mesto,  mladinci  2. mesto,   članice A 7. mesto,   članice B 3. mesto  in  starejše članice  9. mesto.

 

2012:

Regijsko gasilsko tekmovanje: pionirke 1. mesto, mladinci 2 mesto, članice B 2 mesto,

Državnega tekmovanja smo se udeležili s tremi ekipami in sicer z mladinci, pionirkami in članicami B.

 

Na srečo v vseh teh letih na območju našega društva ni bilo veliko intervencij, za kar je med drugim tudi zasluga ozaveščenosti vseh krajanov, in seveda nas gasilcev, ki  dobro delujemo tudi na preventivnem področju. Najhujša oz. največja  intervencija pa je bila v lanskem letu, ko je našo dolino zajelo hudo neurje. Naš operativna enota se je odzvala na vse klice krajanov in nudila vso pomoč pri reševanju premoženja. Na pomoč našim krajanom pa so  samoiniciativno priskočili na pomoč tudi ostali operativni člani.

 

Tako je bilo pred 80 leti in tako je danes: brez prostovoljnega dela, sloge in dobre volje gasilcev, krajanov in seveda posameznikov, ki to kolo vrtijo, teh podvigov ne bi bilo mogoče napraviti. Spremenil se je le sistem financiranja, tako da del finančnih sredstev društvo sedaj pridobi kot dotacijo, še vedno pa glavnino sredstev zbere društvo s prostovoljnimi prispevki in lastnim delom. Delo gasilcev je še vedno brezplačno, potrebna je le dobra volja, veliko srce in velik pogum. Prav tega pa Golavabuškim gasilcem ne manjka.

 

Oglejte si tudi