Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Naš glas v etru in duhovna rast s knjigami

Tokrat nas je obiskal novinar oddaje znancev Radia Maribor, gospod Tone Petelinšek. Beseda je tekla o odnosu lokalnega okolja do našega doma in razmerah v njem. Svoja mnenja so poleg stanovalcev in zaposlenih povedali podžupanja MO Slovenj Gradec, Martina Šisernik, sekretar na Skupnosti socialnih zavodov, Denis Sahernik ter pisatelj Tone Partljič, naš dragi prijatelj.

Današnjega zaključka Bralne značke Toneta Partljiča, posvečene ljudski pesnici in kulturni delavki Milki Hartman, je bil lepa zaokrožitev prizadevanj za duhovno rast stanovalk in stanovalcev doma. Prireditev so počastili tudi pisatelj Tone Partljič, knjižničarki Knjižnice Ksaverja Meška, Alenka Obretan in Darja Hribernik, duhovnik Marjan Plohl ter članici Literarne čajanke KMC Ravne na Koroškem,  Milena Kozel in Jožica Brežnjak.

V programskem delu, ki ga je pripravila Sandra Pavše, so nastopili: domski pevski zbor, članici zasedbe Hedera Vento Mojca Kamnik in Urša Lorber, še poseben zven sta prireditvi dali tudi stanovalki Majda Borovnik, ki sta prebrali dve pesmi Milke Hartman, prireditev pa je povezovala Natalija Križaj. Častni gost Tone Partljič je posebej omenil vrednoto branje knjig in z novo, 10. sezono Bralne značke predlagal škofa, pisatelja in pesnika Antona Martina Slomška. Res ponosni smo na to.

Oglejte si tudi