Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Živela ustvarjalnost!

Ustvarjalec Franc Denovnik Branko, ki je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! poleg razstave izvedel še dve ustvarjalni delavnici, predaja štafeto naslednjemu kreativcu.
Približati fascinacijo in koristnost kreativnega v vsakdanjem življenju je namen projekta Živela ustvarjalnost!, s katerim so člani društva raum AU pričeli že v mesecu juniju. Pri projektu poleg treh domačih ustvarjalcev – Jože Aberšek Aba, Franc Denovnik Branko in Primož Juvan – sodelujejo še mladi PUM-ovci, uporabniki Zavetišča za brezdomce in Doma starostnikov ter vsa zainteresirana javnost. 

Vsem trem sodelujočim ustvarjalcem je skupna ljubezen do kreativnosti, pri čemer se izražajo vsak s svojim medijem; Aba z risbo, Branko z lesom, Primož pa s fotografijo. Da poskušajo z obsežnejšim spektrom prikazane kreativnosti privabiti v hub, kot imenujejo stavbo bivše Komunale, ki pod eno streho združuje več kot deset različnih kulturnih društev, širši krog potencialno zainteresiranih, pove predsednik društva in vodja projekta, Rado Carlo Poggi, kot tudi, da je prav raznovrstnost ključna sestavina cvetočega družbenega razvoja. 


Širšo javnost je najprej s karikaturami navduševal Jože Aberšek Aba, sledil mu je Franc Denovnik Branko, ki je na ogled postavil lične makete ter lepljene in žgane slike, v soboto pa nas bo v svoj svet kreativnosti spustil Primož Juvan.
Prisrčno vabljeni na otvoritev tretje razstave v nizu, 
v soboto, 6.7.2019, ob 18.00 uri, v prostorih društva raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec.

Oglejte si tudi