Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
0°C
-12°C
JUTRI
-2°C
-13°C

Skozi šivankino uho

V času, ko so ušesa skoraj najbolj obremenjena (nosimo maske, poslušamo slabe vesti, na zoomih imamo slušalke v ušesih, nekateri potrebujemo očala) smo se pri Društvu ljubiteljev knjig Meškova bukvarna odločili, da v prazničnem decembru skozi šivankino uho spravimo kulturo do naših občanov in širše. Izvedli smo več akcij, nekaj pa jih imamo še v rokavu za leto 2021.

Pri projektu #kulturniizziv2020 so nam pomagali prijazni fantje našega komunalnega podjetja  ter na prosta in prazna plakatna mesta nalepili 7 plakatov, ki so nastali v tako imenovanem "Kulturnem izzivu 2020". V projektu so sodelovali javni zavodi (Koroška galerija likovnih umetnosti Slovenj Gradec, Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec, Šolski center Slovenj Gradec in Kulturni dom Slovenj Gradec), ki so izzvali VVZ Šmartno pri Slovenj Gradcu, Prvo osnovno šolo, Srednjo zdravstveno šolo ter Večgeneracijski center Andeški hram. Iz prispelih umetnin je plakate je oblikovala oblikovalka Andreja Kragelnik, natisnili pa so jih v Mkopiji.

Za izvedbi tega dela projekta se najlepše se zahvaljujemo MO Slovenj Gradec ter Spoturu Slovenj Gradec, ki sta projekt podprla. Vam pa predlagamo sprehod, in sicer: Legen, avtobusna postaja, upravna enota, Kulturni dom, Nama nova, Tuš in Zdravstveni dom, na katerem si lahko plakate ogledate v živo. Razstava vseh plakatov v manjšem formatu je bila postavljena tudi v pritličju PTC Katice, kjer je Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec v sodelovanju z nami ponudila tudi brezplačne knjige za obiskovalce. Razstava je prestavljena v prostore knjižnice.

Izzivi so bili:

1. KGLU - Koroška galerija likovnih umetnosti

Človekove pravice, izzvani so bili dijaki

Srednja zdravstvena šola Slovenj Gradec.

2. Kulturni dom Slovenj Gradec

Ostani doma, izzvani so bili VVZ Šmartno.

3. Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec

Berem, da me ne pobere, izzvani so bili učenci

Prva osnovna šola Slovenj Gradec.

4. Šolski center Slovenj Gradec Rastem s knjigo, izzvani so bili udeleženci Pisateljske delavnice v Večgeneracijskem centru Andeški hram.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi