Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Razstava Podobe rokodelske ustvarjalnosti Koroške

V Podjetniškem centru Slovenj Gradec smo v sodelovanju z Občino Mislinja v sredo, 27. novembra 2013, v centru Lopan v Mislinji odprli razstavo Podobe rokodelske ustvarjalnosti Koroške, s katero smo simbolno zaključili izvajanje projekta DUO Kunsthandwerk v naši regiji.
Razstava prikazuje bogastvo rokodelskih ustvarjalnosti iz lesa, gline, niti, papirja, blaga, zelišč, voska, medenega testa, lecta, kovin, stekla in usnja. Vseh 30 sodelujočih rokodelcev ima za svoje izdelke pridobljeno pozitivno mnenje oz. certifikat za domačo oz. umetnostno obrt, ki ga podeljuje strokovna komisija pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pod vodstvom dr. Janeza Bogataja.

Na odprtju razstave so obiskovalci prejeli Standardiziran priročnik programov prenosov tradicionalnih rokodelskih znanj, ki ga je izdal projektni partner Slovenska prosvetna zveza iz Celovca ter si ogledali etnološko dokumentarni film o rokodelstvu v čezmejnem prostoru, ki ga je izdal projektni partner Razvojna agencija Sora iz Škofje Loke. 

Razstava bo na ogled do konca letošnjega leta, ob sredah od 14. do 17. ure ter po predhodni najavi v tajništvu občine Mislinja, po telefonu št.: 02/ 88 57 342. K ogledu še posebej vabimo mlade, pa tudi podjetnike, ki lahko na razstavi najdejo izvirna poslovna darila.

Za možnost in priložnost postavitve razstave v Mislinji se iskreno zahvaljujemo županu občine Mislinja, g. Francu Šilaku, za pomoč pri postavitvi pa zaposlenim na občini in hišniku.

S steklenimi vitrinami, ki ostajajo v centru Lopan tudi prihodnje leto, ponujamo občankam in občanom občine Mislinja priložnost, da v njih razstavljajo svoje rokodelske in druge dosežke.

Oglejte si tudi