Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Natečaj za razstavo sodobnih inovativnih izdelkov na temeljih dediščine v Sloveniji

Mestna občina Slovenj Gradec, ki je objavila natečaj za Razstavo sodobnih inovativnih izdelkov na temeljih dediščine v Sloveniji, vabi vse ustvarjalce, da se prijavijo na natečaj s svojimi izdelki.

Natečaj je namenjen ustvarjalcem, ki se prepoznajo v razpisani temi in ki želijo svoje izdelke predstaviti širši publiki. Z natečajem želi občina spodbuditi ustvarjalce k črpanju idej, vzorcev, oblik, ipd. iz bogate zakladnice naše dediščine, zaželeno je vključevanje prvin lokalnih ali regionalnih identitet, ki izhajajo iz kulturne dediščine nekega kraja ali območja.

Strokovna priprava razstave in načrtovana promocija zagotavljata dogodku široko vidnost na področju celotne Slovenije. Ob razstavi bo izšel tudi spremljevalni katalog, ki bo dokumentiral izbrane izdelke.

Razstava sodobnih inovativnih izdelkov na temeljih dediščine v Sloveniji je del spremljevalnih aktivnosti ob 20. bienalni razstavi domačih in umetnostnih obrti, obe razstavi pa bosta na ogled od 17. septembra do 11. oktobra 2015 v prostorih Koroške galerije likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu.

Strokovna komisija v sestavi Cvetka Požar, kustosinja - muzejska svetovalka, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Tanja Roženbergar, direktorica, Muzej novejše zgodovine Celje in Almira Sadar, oblikovalka – redna profesorica, Naravoslovnotehniška fakulteta, Oddelek za oblikovanje tekstilij in oblačil bo pri ocenjevanju izdelkov, ki bodo uvrščeni na Razstavo sodobnih inovativnih izdelkov na temeljih dediščine v Sloveniji, upoštevala naslednje kriterije:

-       kakovost izdelave,

-       izvirnost,

-       vključenost elementov (slovenske) kulturne dediščine,

-       vizualna podoba in oblika.

 

Pogoji za prijavitelje:

Na natečaju lahko z izdelki sodelujejo avtorji – oblikovalci, rokodelci in drugi ustvarjalci, fizične in pravne osebe. Vsak prijavitelj lahko sodeluje z največ 3 (tremi) izdelki; vsak izdelek mora biti avtorsko delo prijavitelja, ki še ni bil predstavljen v javnosti.

Omejitve glede dimenzij prijavljenih izdelkov: 1m x 1m x 2m (d/š/v), teža max.100 kg.

 

Dodatni pogoji, navodila prijave ter prijavni obrazec so objavljeni na spletni strani: http://www.slovenjgradec.si/natecaji.html.

 

Trajanje natečaja: do 31. avgusta 2015.

 

Dodatne informacije: Podjetniški center Slovenj Gradec, Ronkova 4, Slovenj Gradec, tel.: 02/ 88 42 927, e-pošta: info@podjetniskicenter-sg.si.

Oglejte si tudi