Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Multimedijski dnevi v MKC Slovenj Gradec/MMC Koroške

Multimedijski center Koroške (projekt Mladinskega kulturnega centra Slovenj Gradec) letos organizira že pete Multimedijske dneve, ki se bodo odvijali med 15. in 19. aprilom v Mladinskem kulturnem centru (MKC) Slovenj Gradec. Multimedijski dnevi so namenjeni promociji multimedijskih in intermedijskih vsebin.
V okviru MMC-dnevov bomo izvedli različna izobraževanje s področja kreativne rabe IKT, odprli pa bomo tudi vrata prenovljenega avdio-snemalnega studia. Studio se nahaja v kletnih prostorih. Sestavljen je iz »tihe sobe« in studijskega dela. S prenovo smo zagotovili kvalitetno studijsko akustiko, okrepili pa smo tudi IK studijsko tehnologijo. Studio je primeren za snemanje glasbenih skupin ali posameznikov, glasbenih spotov, reklam, oglasov in drugih avdio vsebin. 

Multimedijske dneve bomo zaključili s predstavitvijo produkcije nastale v okviru MMC-dnevov ter koncertom skupine KARMAKOMA (rock, synth punk, pop 'n roll; Krško).

 

April, od 15. do 19. 4. 2013 v MKC Slovenj Gradec/MMC Koroške

Multimedijski dnevi v MKC Slovenj Gradec

 

- ponedeljek, 15. 4. 2013, od 16.00 do 20.30 ure: Osnove oblikovanja s programskim orodjem Adobe Illustrator (4-urna delavnica). Informacije in obvezne predhodne prijave na nucam.info@gmail.com ali na 02 88 46 293;

- torek, 16. 4. 2013, od 16.00 do 20.30 ure: Osnove obdelave videa s programskim orodjem Adobe Premiere (4-urna delavnica). Informacije in obvezne predhodne prijave na nucam.info@gmail.com ali na 02 88 46 293;

- sreda, 17. 4. 2013, od 16.00 do 20.30 ure: Osnove izdelave spletnih strani v Joomli (4-urna delavnica). Informacije in obvezne predhodne prijave na nucam.info@gmail.com ali na 02 88 46 293;

- četrtek, 18. 4. 2013, od 16.00 do 20.30 ure: Osnove dela v snemalnem studiu, avdio produkcije (4-urna delavnica). Informacije in obvezne predhodne prijave na nucam.info@gmail.com ali na 02 88 46 293;

- četrtek, 18. 4. 2013, ob 16.00: Pričetek računalniškega tečaja za začetnike;

- petek, 19. 4. 2013: Zaključek multimedijskega tedna:

                                   -  odprta vrata prenovljenega snemalnega studia v MKC Slovenj Gradec ob 17-ih,

                                   -  predstavitev nastale MMC-produkcije v okviru multimedijskega tedna,
                                   -  zaključek s koncertom skupine KARMAKOMA
(rock, synth punk, pop 'n roll – Krško).
Leta 2011 sta skupino ustanovila Enej Mavsar (kitara, vokal, sint, sempli) in Beno Kovač (bobni), ki sta prej delovala v različnih zasedbah. Kmalu se jima pridruži Miha Škafar (bas, kitara, sint). Skupina takoj dobi priznanje med lokalnim prebivalstvom, ki ga razširi po Sloveniji z nastopom na Klubskem maratonu Radia Študent in festivalu Kunigunda in nastopa z izvajalci kot so Kiril Djaikovski, Eyesburn, Demolition Group, The War on Drugs, Shyam in mnogimi drugimi, čeprav sta za njimi šele dve leti obstoja.
Karmakomo je mogoče enostavno opisati kot eklektično mešanico rock in elektronske glasbe.
Povezave:

https://soundcloud.com/karma-coma-1
wearekarmacoma.wordpress.com
https://www.facebook.com/karmakomaband
www.youtube.com/watch?v=psAfp8kSrgM

 

Za delavnici Osnove oblikovanja in Osnove obdelave videa je zaželeno, da s seboj prinesete lastne (zmogljivejše) prenosnike z nameščeno programsko opremo. Delali bomo na materialu, ki ga bomo za vas pripravili mi.

Vabljeni vsi, ki bi se radi naučili izdelati plakat, flyer, vektorski logo, domač video posnetek, lastno predstavitveno spletno stran ter posneti in obdelati avdio posnetek v snemalnem studiu. Vabljeni pa tudi na zaključek multimedijskih dni s predstavitvijo rezultatov dela in koncertom.

Ekipa MKC Slovenj Gradec

Oglejte si tudi