Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Gledališki večer z Ana Lizo - Natašo Tič Ralijan

V času zimskih praznikov vsako leto s pomočjo našega člana Nika R. Kolarja organiziramo srečanje z znanim gostom. Med nas smo že povabili Toneta Partljiča,  Sašo Pavček in Jerico Mrzel. Letos pa se je Niko R. Kolar dogovoril z gledališko igralko Natašo Tič Ralijan – najbolj znano po televizijski vlogi Ana Lize. Letos smo to naše srečanje prestavili v mesec november. Gledališki večer je bil v sredo, 25. novembra, ob 19. uri v gasilskem domu v Turiški vasi.

Vsako leto, ko smo organizirali srečanje z znano osebo, je bila dvorana gasilskega doma v Turiški vasi kar polna, letos pa je na večerno srečanje z igralko, čeprav je bilo to sredi tedna, prišlo rekordno število ljudi-preko 130.

 

Natašo Tič Ralijan poznamo predvsem kot vsestransko igralko, ki se nam je priljubila tudi preko malih zaslonov. Najprej se nam je predstavila z vlogo Ana Lize. Lahko bi rekli  v tragikomičnem liku, saj je Ana Liza nenehno nesrečno zaljubljena. Igralka nas je nasmejala do solz. Bili smo zelo presenečeni, kako se je igralka samo v nekaj minutah spremenila iz kokete z lepim stasom in glasom v povsem preprosto osebo, ki pa po živahnosti in prekipevajoči energiji prav nič ne zaostaja za svojim najbolj znanim televizijskim likom, plavolaso Ano Lizo.

V drugem delu večera nam je Niko R. Kolar s svojimi vprašanji, postavljenimi Nataši, predstavil Natašo v čisto drugačni luči. Nataša Tič Ralijan je v zadnjih letih, predvsem zaradi hude bolezni, popolnoma spremenila svoj način življenja – postala je veganka, ki se ukvarja tudi z jogo in meditacijo. Ima neizmerno voljo in ljubezen do življenja in o njem govori odkrito in  še humorno. Spregovorila nam je o bolečini, nasmehu, veselju, upu, obupu, veri, hrani, vodi, otrocih in Gašperju.

Za konec naj predstavimo še nekaj podatkov o igralki. Nataša Tič Ralijan, ki je letos dopolnila 50 let, je dramska igralka,bila je dolgoletna članica SNG Drama Ljubljana, sedaj pa je svobodna umetnica,. V preteklosti je ustvarila približno 30 gledaliških vlog (Anatol, Hamlet in Ofelija, Instrukcija, Hlapci, Kdo se boji Virginije Wolf, Za narodov blagor,itd.) Sodelovala je v skoraj 70 radijskih oddajah in v več kot 10 televizijskih in filmskih vlogah. Nataše se seveda najbolj spomnimo iz TV oddaj Spet doma in TV poper. Največjo medijsko prepoznavnost ji je prinesla humoristična TV vloga Ana Liza. Zanjo je prejela viktorja za posebne dosežke. Nataša Tič Ralijan je bila dvakrat Slovenka leta (Nedelo), novembra 2004 je prejela nagrado F. Milčinskega Ježka, pred tem je prejela Borštnikovo nagrado za mlado igralko, bila je Stopova igralka leta, leta 1991 pa je bila nagrajena s Severjevo nagrado, …. Nataša Tič Ralijan je prva in edina vitezinja dobre volje, trenutno je svobodna umetnica, ki živi v Ljubljani.

Verjamem, da bo vsem obiskovalcem ostala v prijetnem spominu in se bodo še vnaprej radi udeleževali naših kulturnih prireditev. Morda pa se nas kdaj spomni tudi Nataša Tič Ralijan, saj smo z njo preživeli nekaj nepozabnih trenutkov.

Oglejte si tudi