Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
12°C
-1°C
Oceni objavo

EU Si ti. Evropski dan v Slovenj Gradcu!

Letošnje leto je Evropska unija namenila državljanom in državljankam EU. Evropsko leto državljanov praznujemo v vseh državah članicah EU, Slovenija pri tem ni izjema, zato smo za vas v tem letu pripravili različne prireditve v obliki javnih posvetov na aktualne evropske vsebine in pravice povezane s prostim gibanjem ter tematske dneve.

Najbolj živahno in pisano bo v tednu Evrope, med 7. in 11. majem, ko se bomo ustavili v večjih krajih po Sloveniji in v središču mesta organizirali različne kulturne, družabne in informativne prireditve. Tudi v Slovenj Gradcu!

 

Vabimo vas, da se nam pridružite v Slovenj Gradcu 10. maja na Glavnem trgu pri cerkvi med 12. in 16. uro. Na evropskem interaktivnem dnevu bo poskrbljeno za seznanjanje s pravicami in priložnostmi povezanimi s prostim gibanjem znotraj EU, ki jih imate kot evropski državljan oziroma državljanka. Organizator je za vas pripravil zabavne igre o EU in na vas čakajo priročne nagrade.

 

9. maja bomo praznovali dan Evrope. Ob tej priložnosti vas vabimo, da se nam v četrtek, 9. maja 2013, ob 16.00 pridružite na javni razpravi o prihodnosti Evropske unije med državljani in evropskim komisarjem za okolje Janezom Potočnikom, ki bo potekala v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani. V razpravi se bomo spraševali: kako danes živimo v Evropi? V kakšni Evropi želimo živeti v prihodnje? V katero smer naj se razvijata gospodarstvo in družba? Kako naj Evropa ravna z viri in ali je lahko trajnostni razvoj alternativa sedanjemu ekonomskemu modelu? Vabimo vas, da v dialogu sodelujete z vprašanji in mnenji.

 

EU Si ti - DIALOG 9/5/13 bo povezoval Igor E. Bergant. Spremljali ga boste lahko tudi v neposrednem televizijskem prenosu na 3. programu RTV Slovenija (od 16:30 do 17:45) in na multimedijskem portalu MMC RTV SLO. V razpravo se lahko vključite tudi na Twitterju z #eusiti ali na spletu na http://www.eu-dogodki.si/forum/, svoja vprašanja in predloge pa lahko posredujete tudi na elektronski naslov: dialog@mreza-mama.si.

 

Vaše mnenje šteje, saj bo organizator dogodkov zbrane predloge ter rešitve ob zaključku evropskega leta državljanov posredoval Evropski komisiji kot prispevek k poročilu o državljanstvu ter kot vodilo k pripravi politik in razvoju  Evropske unije v prihodnje.

 

V primeru slabega vremena bo dogodek EU Si ti. Evropski dan v Slovenj Gradcu! v dvorani Mladinskega kulturnega centra Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec.

 

Pri izvedbi dogodka v vašem mestu v tednu Evrope z Mrežo MaMa tesno sodeluje tudi Mladinski kulturni center Slovenj Gradec in informacijska točka Evropske unije Europe Direct Koroška.

 

Vljudno vabljeni!

 

Več informacij na spletni strani projekta www.eu-dogodki.sieudogodki@mreza-mama.si in na telefonski številki 040 145 141.

Oglejte si tudi