Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Dogodek v mestu Gogi

V MKC Slovenj Gradec bomo 9. decembra 2016, ob 18. uri, gostili Celjsko gledališko šolo, ki bo za nas odigrala predstavo Dogodek v mestu Gogi.  

Gledališka šola za mlade je skupen projekt Osrednje knjižnice Celje in Slovenskega ljudskega gledališča Celje, s sodelovanjem JSKD Celje. Mentorja sta mag. Tina Kosi in Kristian Koželj.

 

Namen šole je kvalitetna in celovita gledališka formacija mladih, povezava med teoretičnim in praktičnim delom gledališkega ustvarjanja in kvalitetna mladinska gledališka produkcija.
Začeli so s predavanji s področja teorije ter zgodovine gledališča in dramatike, nadaljevali so s seminarji igralske metode Leeja Strasberga, treninga govora, odrskega giba, in osnov commedie dell'arte.

Zadnjih nekaj mesecev so pripravljali zaključno produkcijo po motivih Grumovega Dogodka v mestu Gogi, ki so je premierno predstavili publiki 11. septembra 2016.
V zaključni produkciji so se dijaki spoznali z osnovami gledališke igre, mizanscene in govora. Naučili so se oblikovati različne dramske osebe in peljati razvoj posameznih dramskih oseb skozi vso predstavo. Postavitveno gre za izrazito izčiščeno verzijo kultnega Grumovega teksta, ki temelji na načelih odrskega realizma in se  ob minimalni sceni in kostumografiji ukvarja z izčiščenimi odnosi med liki. Posebnost predstave je, da igralci odigrajo več likov.

Predstavo so med drugim odigrali na odru Nacionalega gledališča Toša Jovanović v Zrenjaninu v sklopu mednarodnega festivala Bina Mira.

Predstava traja 1 uro in 5 minut in nima odmora.


Člani Celjske gledališke šole so:

 

Urška Frangež

Filip Kač Šelih

Ana Krklec

Pia Sovinc

Sanja Stropnik

Tilen Teržan

Katarina Žurej

LEPO VABLJENI! VSTOP PROST! 

Oglejte si tudi