Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Delovno ocenjevanje vzorcev mošta z napotki za nadaljnjo nego

V zimskem času je zelo pomembno kletarjenje s pravilno nego pijače, kot sta pri nas predvsem mošt in domači kis.

SADJARSKO DRUŠTVO MISLINJSKE DOLINE - LESNIKA

 

VABI

 

Na delavnico nege mošta z delovno oceno,

 

na kmetijo DULER (MIRKAC Mija in Janez) v Pameče,  v ČETRTEK, 16. januarja 2014, ob 10:00.

 

Nego pijač bo vodila svetovalka specialistka za vinogradništvo in sadjarstvo ga. Tadeja VODOVNIK - PLEVNIK iz Kmetijsko – Gozdarskega zavoda MARIBOR.

 

Zato vas naprošamo, da s seboj  prinesete vzorce MOŠTA ne glede ali je pijača na koncu vrenja ali v tihem vrenju oz. je že ustavljeno vrenje in ste opravili prvi pretok. Na vzorcih  bomo izvedli hitre teste, ki so podlaga za nadaljnje strokovno delo in ključ do uspeha v kvaliteti moštov na Koroškem.

 

 

Tako boste imeli možnost preveriti svojo pijačo in nadoknaditi še kakšno pomanjkljivost do razpisa sadjarskih društev  Koroške, ko bo  razpisano ocenjevanje  moštov, sokov, kisa, žganj in likerjev za nagrade. To bo predvidoma v začetku aprila.

 

 

Prisrčno vabljeni k sodelovanju!

 

Strokovna tajnica društva                                                                 predsednik društva

 

Marija Vaukan S.                                                                              Jože Jeseničnik                                                                 

Oglejte si tudi