Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
12°C
-1°C
Oceni objavo

Ugodna posojila podjetništvu v letu 2013

Slovenski regionalno razvojni sklad je 28. junija 2013 objavil Javni razpis za ugodna posojila podjetništvu v letu 2013.

Komu je razpis namenjen: mikro, malim in srednje velikim in velikim podjetjem in samostojnim podjetnikom ter zadrugam.

 

Upravičeni stroški: nakup nematerialnih naložb, gradnja in obnova objektov, nakup strojev in opreme (z montažo in s prevozom), nakup nepremičnin. Nabavljena osnovna sredstva (stroji, oprema) so lahko tudi rabljena, vendar ne starejša kot 5 let. Najnižja upravičena višina projekta (brez DDV) ne sme biti nižja od 6.700 EUR, najnižja višina zaprošenih sredstev pa ne nižja od 5.000 EUR. Kot celotna upravičena vrednost projekta se šteje projekt v višini predloženih upravičenih predračunov, ponudb, predpogodb (brez DDV).

 

Kaj omogoča razpis: pridobitev ugodnih posojil vlagateljem z začetnimi projekti podjetniškega značaja, ki so registrirani v Republiki Sloveniji. Projekt ne sme biti začet (npr. sklenitev pogodbe, avans, plačilo are, naročanje opreme, itd.; pridobljeno gradbeno dovoljenje še ne predstavlja začetka del), pred vložitvijo vloge na javni razpis. Za dokazovanje upravičenih stroškov projekta mora vlagatelj predložiti nezavezujoče predračune, predpogodbe oz. ponudbe za celoten prijavljen projekt. Dokazila se morajo glasiti na vlagatelja in morajo biti izdana po 1.1.2013. Ostali pogoji so navedeni v besedilu razpisa. Projekt mora biti zaključen najkasneje 31.12.2015.

 

Kreditni pogoji: projekt je lahko sofinanciran s strani sklada do največ 75% upravičenih stroškov projekta (brez DDV). Obrestna mera znaša 3-mesečni Euribor + % letnega pribitka (odvisen od koeficienta razvitosti občine, v kateri se projekt nahaja, za leto 2013 glede na UMZDRO). Skupna doba vračanja posojila je do 12 let (z vključenim moratorijem) in je odvisna od višine posojila. Za naložbe v občini Slovenj Gradec znaša obrestna mera 3-mesečni Euribor + 1,5%, za naložbe v občini Mislinja znašaobrestna mera 3-mesečni Euribor + 1,2%.

  

Dodatne informacije: Slovenski regionalno razvojni sklad, tel.: 01/836-19-53, http://www.regionalnisklad.si/podjetnistvo/podjetnistvo-–-ugodna-posojilna-sredstva.

Črpanje posojila je dokumentarno!

 

Rok za prijavo: 2. 8. 2013 in 20. 9. 2013.

 

Vse podjetnike in podjetja, ki želite pridobiti podrobnejše informacije glede pridobitve ugodnih posojil po tem razpisu, vabimo na brezplačno delavnico, ki bo potekala v petek, 12. julija 2013, ob 10. uri v prostorih MKC Slovenj Gradec, Ozare 18, na kateri bodo predstavniki Slovenskega regionalno razvojnega sklada predstavili omenjeni javni razpis in ostale razpise sklada ter odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi s prijavo. Vabljeni!

Oglejte si tudi