Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

Mentorstvo za mlade - 2. povabilo

Delodajalci lahko pridobijo subvencijo za zaposlitev mlade osebe, stare do 30 let. Za novozaposleno osebo se jim povrne stroške za izvajanje mentorstva. Z mentorstvom - načrtovanim prenosom znanja in izkušenj, bo mlada oseba bolje in hitreje uvedena v delo.

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil 2. povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa Mentorstvo za mlade, katerega ključni namen je poleg zaposlovanja mladih tudi medgeneracijski prenos znanj in izkušenj.

 

Komu je razpis namenjen: delodajalcem, osebam zasebnega prava, registriranim za opravljanje dejavnosti v Sloveniji, ki imajo vsaj enega zaposlenega (ali samozaposlenega – mentorja) in izpolnjujejo ostale pogoje, določene v razpisu.

 

Kaj omogoča razpis: sofinanciranje upravičenih stroškov izvajanja mentorstva za mlade, iskalce prve zaposlitve s subvencijo za zaposlitev osebe za vsaj 12 mesecev. Izbran ponudnik mora vsakemu novozaposlenemu dodeliti usposobljenega mentorja (ki izpolnjuje v razpisu določene pogoje, med drugim tudi, da ima vsaj srednjo poklicno izobrazbo in 10 let delovnih izkušenj na enakem ali podobnem delovnem mestu, je ustrezno usposobljen za izvajanje mentorstva, ipd.), ki novozaposlenega spremlja v času trajanja mentorstva.

Razpis omogoča sofinanciranje šestmesečnega izvajanja mentorstva (praviloma prvih 6 mesecev zaposlitve vsaj 30 ur mesečno) za ciljno skupino mladih, iskalcev zaposlitve do 30 let, ki jih bodo delodajalci zaposlili s pomočjo subvencije za zaposlitev za polni delovni čas za obdobje 12 mesecev. Za izvajanje mentorstva bodo izbrani ponudniki pripravili ali posodobili program mentorskega dela in ga predložili skladu v presojo ob začetku izvajanja mentorstva.

 

Upravičeni stroški:

  • subvencija za zaposlitev za polni delovni čas za obdobje 12 mesecev v višini 5.000 EUR
  • strošek zdravniškega pregleda v višini do največ 100 EUR
  • standardni strošek na enoto - strošek mentorja na mesec do 1.200 EUR oz. 200 EUR na mesec

Dodatne informacije: Nataša Florjančič (od ponedeljka do petka od 9. do 12. ure, v sredo tudi od 14. do 16. ure), tel.: 01/ 43 41 555, e-pošta: mentorstvo@sklad-kadri.si ter na spletni strani sklada www.sklad-kadri.si. Podrobnejši pogoji in razpisna dokumentacija: tukaj.

 

Rok za prijavo: do razdelitve razpoložljivih sredstev oz. najkasneje do 30. 09. 2014.

 

Oglejte si tudi