Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Gostinci, sobodajalci in kmetje, ki opravljate gostinsko dejavnost, pozor!

12. aprila 2014 bo pričel veljati nov Pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih in o obsegu storitev za opravljanje gostinske dejavnosti.

V petek, 28. marca 2014, je bil v Uradnem listu RS (št. 21/2014) objavljen nov Pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih in o obsegu storitev za opravljanje gostinske dejavnosti, ki začne veljati petnajsti dan po objavi ali 12. aprila 2014. 

 

Novi pravilnik prinaša kar nekaj novosti. Uvedene so nove kategorije hotelov, in sicer nizkocenovni hotel (4. odstavek 24. člena), kateremu pravilnik dovoljuje odstopanja glede minimalne velikosti sobe in postelje ter mini hotel, za katerega zadostuje, da ima le 6 do 9 nastanitvenih enot. Nova termina sta tudi suita ali hotelski apartma brez kuhinje (2. odstavek 26. člena) ter aparthotel (7. odstavek 26. člena), ki nudi nastanitev pretežno v hotelskih apartmajih ali suitah.

 

Po novem je obveznost nastanitvenega obrata, da gostom zagotovi dostop do interneta (4. odstavek 23. člena), vendar to ne pomeni brezplačno. Pravilnik podrobneje opredeljuje mladinska prenočišča, ki jih tudi imenuje hostli ali youth hostli. (2. odstavek 31. člena), dopolnjena so tudi določila v podkategoriji kampov – postajališča za avtodome (6. odstavek 34. člena).

 

Gostinci, sobodajalci in kmetje, ki na dan uveljavitve tega pravilnika opravljajo gostinsko dejavnost, morajo uskladiti mi­nimalne tehnične pogoje, ki se nanašajo na poslovne prostore in opremo, in pogoje glede obsega storitev v šestih mesecih po uveljavitvi tega pravilnika.

 

Vir: http://www.podjetniski-portal.si/index.php?t=E_publikacije&type=prirocnik&article_id=9628

Oglejte si tudi