Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

UČITELJI SREDNJE ŠOLE SLOVENJ GRADEC IN MUTA SMO SE NA ZAČETKU DECEMBRA UDELEŽILI IZOBRAŽEVANJA NA POLJSKEM

Za nami je prvi teden izobraževanja, ki smo se ga udeležili učitelji vseh štirih sodelujočih šol, in sicer poljske Zespołu Szkoł Gastronomicznyh i Handlowych, slovaške ​Spojená Škola (iz mesta Sečovce na vzhodu Slovaške), turške Fethiye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (šola se nahaja na jugu Turčije) in Srednje šole Slovenj Gradec in Muta.


Izobraževanje je na začetku decembra potekalo na univerzi (Akademia Techniczno-Humanistyczna) v poljskem mestu Bielsko Biała, kjer nam je na predavanjih in delavnicah vrhunska strokovnjakinja na področju uporabnega jezikoslovja, dr. Barbara Loranc-Paszylk,  podrobneje predstavila metodo CLIL. Učenje po CLIL-u (gre za poučevanje učnega predmeta preko jezika, ki ga ponavadi ne uporabljamo, torej tujega jezika) se v svetu čedalje bolj uveljavlja, še posebej uspešno ga izvajajo v šolah na Finskem.

V našem projektu sodelujejo učitelji strokovnih predmetov kuharstva in strežbe z učitelji angleščine. Skupno bomo po metodah CLIL-a pripravljali in izvajali ure v strokovnih učilnicah kuharstva in strežbe. Učenci programa gastronomija bodo tako pridobivali strokovno znanje tudi v angleščini, kar je za ta program še posebej dobrodošlo, saj bodo pri svojem bodočem poklicu dobro znanje tujih jezikov nujno potrebovali.

Učitelji Srednje šole Slovenj Gradec in Muta smo na srečanju predstavili učiteljem ostalih sodelujočih šol spletni program, s pomočjo katerega bomo lahko v prihodnje izdelovali letake, posterje in dokumente, ki jih bomo uporabljali pri projektu in njegovi promociji.

Izobraževanja smo se udeležili učitelji Vesna Robnik, Suzana Planšak in Tomaž Šoster.

Tomaž Šoster,

koordinator projekta za

Srednjo šolo Slovenj Gradec in Muta

Oglejte si tudi