Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
-1°C
-7°C
JUTRI
-4°C
-4°C
Deli

Dijaki petih evropskih šol so se spoznavali s problemi beguncev

Od 23. do 27. oktobra smo v okviru Erasmus+ projekta Družbeni mediji v izobraževanju gostili dijake in učitelje partnerskih šol. Sodelujoči se med projektom seznanjajo z možnostmi uporabe družbenih medijev za pridobivanje koristnih znanj in informacij. V tem tednu smo se posvečali aktualnim svetovnim problemom, s poudarkom na migraciji in begunstvu. 

S pomočjo aktivistov Mirovniškega inštituta iz Ljubljane smo izpeljali delavnico za dijake. Dijaki so se na delavnici spoznavali z elementi sovražnega govora, mediji in internetom ter zanesljivostjo informacij iz interneta. Predstavljena jim je bila Balkanska begunska pot, potem pa so se pogovarjali z dvema beguncema.


Učitelji vseh sodelujočih držav so izvedli ure, ki so jih pripravili na temo aktualnih globalnih problemov. Te ure so bile izpeljane v angleščini, s pomočjo družbenih medijev. Ob koncu tedna pa smo se podali na izlet po Sloveniji.


Dijaki in učitelji partnerskih šol smo skupaj preživeli pester teden. Prihodnje srečanje v okviru projekta bo v mesecu marcu 2018 na Poljskem.


Koordinator projekta,

Tomaž Šoster

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Marjan Tetickovic 11. 11. 2017

financiranje in naložbe v znesku od 5.000 do 10.000.000 € s 3% letno. Za več informacij se obrnite na nas: E-pošta: tmarjan24@gmail.com Tetičković Marjan

Digitalni marketing v Slovenij