Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Edukativno okrevanje Moravske toplice

Pa je že vendar prišel težko pričakovani maj in člani društva diabetikov Slovenj Gradec smo se odpravili na okrevanje v Moravske toplice.
V sončnem dopoldanskem času smo se vkrcali v avtobus in med prijetno vožnjo z zanimanjem ogledovali s čudovitimi barvami posejana polja, ki so se mogočno bohotila vse do našega cilja hotela Termal v Moravskih toplicah.
Takoj po kosilu in namestitvah v sobe, smo se hiteli razvajat v bazene in se nastavljat sončnim žarkom, ki so toplo božali naša brezskrbna lička.
Naš slogan je bil »krepimo zdravje in veselje« zato smo se z veseljem prilagodili animacijskemu programu, ki je obsegal telovadbe v bazenu, jutranje pohode 3000 korakov in objemanje dreves, nordijska hoja do Panonske vasi in nazaj, pohod do čokoladnice Passero z degustacijo njihovih izdelkov in seveda vsako jutro merjenje krvnega sladkorja.
Nismo pa pozabili na izobraževanje, na katerem nam je ga. Sraka predavala kakšni hrani se moramo izogibat, da si zmanjšamo vsebnost holesterola in kako uživanje zelenjave in sadja znižata krvni sladkor. Pri zdravi pripravi hrane , veliko gibanja , druženja in sprostitve pa si bistveno izboljšamo kakovost življenja.

Hitro smo se privadili sproščenemu in dokaj pestrem življenju, ki smo ga uživali na oddihu v Moravskih toplicah in vendar je prehitro prišel čas vrnitve domov.
Polni pozitivne energije smo se poslovili od prijaznih hotelskih osebjem z željo, da se naslednje leto zopet vidimo.


Fanika Slemnik

Oglejte si tudi