Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
6°C
Oceni objavo

DP v Borbenih igrah v kegljanju

DP v Borbenih igrah v kegljanju za leto 2018 

 
Ženska ekipa Kegljaškega kluba Slovenj Gradec se je udeležila
 Državnega Prvenstva v borbenih igrah za leto 2018. 

Borbene igre so star način tekmovanja in druženja ljubiteljev kegljanja.
Ekipa šteje šest tekmovalk, ki v dvanajstih setih izmenično vržejo po tri lučaje, skupno vsaka tekmovalka po 36 lučajev. Celotna igra se odvija po sistemu čiščenja. Se pravi da v enem setu od 18 lučajev se vrže prvi lučaj na vse postavljene keglje in se nato keglja na preostale keglje, dokler se ne podre vseh devet kegljev. Nato se spet postavijo vsi keglji.

Na tem DP je nastopilo 7 ekip iz Slovenije.

KK Slovenj Gradec So zastopale Aleša Založnik, Pika Hrovat Mithans, Darinka Verhovnik, Zdenka Grobelnik Počej, Marija Repnik in Nada Černič Žvikart. 
Od najmlajših članic Aleše in Pike, starih 14 let, mlajših starejših članic Darinke, Zdenke in Marije in najstarejše Nade, z dopolnjenimi 69 leti, so vse tekmovalke enakovredno doprinesle do odličnega rezultata, ki jim je zagotovil odlično prvo mesto, z 36 podrtimi keglji prednosti pred ekipo ŽKK Šoštanj ki so podrle 517 kegljev in pred tretje uvrščeno ekipo Celje 1, ki so podrle 512 kegljev.

Vsekakor je to odlično izhodišče za nadaljno tekmovanja v 1B slovenski ligi, kjer kegljačice po jesenskem delu, se pravi po polovici odigranih tekem, zavzemajo odlično tretje mesto. Z ekipo KK Ograjca si delita enako število 11 točk priigranih v prvem delu tekmovanja in zaostajata le eno točko za prvo uvrščeno ekipo KK Adrije.
Tako odlično homogenizirana ekipa KK Slovenj Gradec, bo po mojem prepričanju z lahkoto osvojila to eno točko in se uvrstila v  najbolj imenitno 1A slovensko ligo. 
Lepe uspehe želimo in držimo pesti za predstavnice Slovenj Gradca, ki želijo v svoje mesto prinesti čim več dobrih nastopov in rezultatov, ki bodo v ponos njim, njihovim navijačem, ki jim stojijo ob strani, navijajo na tekmah in vsem slovenjgradčanov, ki se veselijo uspeha z njimi.

Oglejte si tudi