Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

DOBRA VOLJA JE NAJBOLJA!

»Dobra volja je najbolja! Na vsej širni zemlji tej, lica rdeča, smeh in sreča, to zaklad je, hej, juhej!« Tako so dobro voljo sejali med nas odločni otroški glasovi učenci Podružnične šole Sele-Vrhe, ki so v mesecu marcu na odru do zadnjega kotička napolnjene dvorane Doma krajanov na Selah uprizorili glasbeno plesno predstavo Kekec v mestu.
Zgodil se je edinstveni dogodek, ko so pod budnim očesom njihovih mentoric v pesmi, plesu in igri nastopili vsi učenci selske šole od prvega do petega razreda in tako vsak zase prispevali svojo dragoceno cvetko, povezano v enkraten pomladni šopek, kot posebno darilo vsem obiskovalcem. V enem popoldnevu nas je zopet vse očaral glavni junak Kekec s prijatelji, ki se tokrat po zdravilo za Mojco odpravi v njemu tuje mesto. Kar ne more se načuditi tamkajšnjim vrstnikom, ki obkroženi z najnovejšimi tehničnimi pripomočki živijo čisto drugače kot je preprosto, z naravo povezano življenje na planini. »Zoper vsako bolezen raste rožca na svetu«, so znane besede, ki nas vedno znova nagovarjajo, da se čim več zatekamo k naravi, ki nas lahko obvaruje mnogih tegob prehitrega tempa življenja. Mnogo je bilo potrebnega  truda, energije in časa, ki so ga bili tako učiteljice kot učenci skupaj vlagali v vaje, a toliko bolj nepopisno je bilo veselje, ki ga je bilo začutiti tako med igralci kot tudi med občinstvom, ko se je na marsikaterem  licu utrnila tudi solza sreče. »Ko smo opazovale otroke na vaji, kjer je šlo včasih vse narobe, smo začele dvomiti, da nam bo uspelo. Ko pa se otroci zavedajo, da gre zares, znajo dati vse od sebe in še več ter  nas pozitivno presenetijo«, nam je povedala učiteljica prvega in drugega razreda gospa Sonja Matves. Učenci so en delček predstave za nas odigrali že na vaškem prazniku v mesecu januarju in z njim napovedali svoj veliki nastop, s katerim se bodo lahko kmalu ponosni pokazali tudi na Prvi osnovni šoli v Slovenj Gradcu. Ker pa dober glas seže v deveto vas, jih morda povabijo v goste še na kakšno šolo, da še komu polepšajo dan.

Mentoricam Marjeti Vinšek, Danijeli Herlah, Sonji Matves, Janji Kresnik in Inge Lužnic je dobra obiskanost predstave zagotovo poplačala ves trud, ki so ga zadnje mesece vlagale v mladež. Zagotovo pa so postavljene pred nov izziv za naslednje šolsko leto.

Nevenka Knez
(Foto: Danijela Herlah)

Oglejte si tudi