Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

AED defibrilatorji v naši občini

V javno dostopni mreži AED naprav je trenutno petinpetdeset naprav. Najnovejša na območju Golavabuke.

Avtomatskih zunanjih defibrilatorjev AED, naprav, ki s pomočjo električnega sunka ponovno zaženejo srce in s tem rešijo življenje, je v Mestni občini Slovenj Gradec vedno več, skupaj jih je v javno dostopni mreži že okoli petinpetdeset.

Na območju vaške skupnosti Legen so trije AED aparati, najnovejši aparat je na območju Golavabuke. Sredstva za nakup aparata za Golavabuko, ki je dostopen pri Andrejcu, je prispevala Mestna občina Slovenj Gradec, občani pa so financirali nakup zunanje ogrevane omarice.

Kako napravo uporabljamo?

Uporaba je enostavna in varna. Ob sledenju navodilom, jo lahko uporablja vsakdo. Kot so zapisali na spletni strani Koronarnega kluba Mežiške doline, z AED ni mogoče škoditi bolniku, na katerega ga namestimo. Najbolj narobe je, če ne storimo nič.

V četrtek 22. februarja ob 18. uri bo v gasilskem domu na Legnu prim. Cirila Slemenik Pušnik, dr. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine, predstavila temeljne postopke oživljanja in delovanja avtomatskega defibrilatorja. Predavanje organizirajo Mestna občina Slovenj Gradec, vaška skupnost Legen in Koronarni klub Mežiške doline. Vstopnine ni.

 

Seznam AED v Mestni občini Slovenj Gradec

Lokacije, kje so aparati nameščeni, najdete na spodnji povezavi. Svetujemo, da si ogledate, kje se nahaja vam najbližji, najbolje pa seveda bo, če ga nikoli ne boste potrebovali.

Mestna občina Slovenj Gradec > Za občana > Seznam avtomatskih defibrilatorjev


Kako ukrepamo?

Vir: spletna stran Koronarnega kluba Mežiške doline in MOSG

Oglejte si tudi