Logo MojaObčina.si
DANES
2°C
-3°C
JUTRI
2°C
-7°C
KNJIŽNICA KSAVERJA MEŠKA SLOVENJ GR
Kultura, Knjižnica

KNJIŽNICA KSAVERJA MEŠKA SLOVENJ GR

Odprto

Danes 7.00‒19.00
Ponedeljek 7.00‒19.00
Torek 7.00‒19.00
Sreda 7.00‒19.00
Četrtek 7.00‒19.00
Petek 7.00‒19.00
Sobota 7.30‒12.30

Predstavitev

Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec je splošna javna knjižnica, namenjena izobraževanju, informiranju, kulturni razgledanosti in razvedrilu občanov. S knjižničnim gradivom oskrbuje  prebivalce Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja.

 

Načrtno zbira, obdeluje in hrani zapise vseh vrst in vsebin na različnih medijih, da jih lahko uporabljajo in si jih izposojajo obiskovalci ne glede na starost in izobrazbo.
Knjižnica želi postati za vse odprt javen prostor, kjer bodo obiskovalci hitro in lahko poiskali želene informacije, uporabljali in si izposojali različna knjižnična gradiva, ter se brezplačno usposabljali za samostojno uporabo knjižnice in  informacijskih virov.


Upošteva potrebe in želje svojih uporabnikov ter jim prijazno nudi hitre in kvalitetne storitve, podpira vseživljenjsko učenje in razvija pismenost ter tako prispeva k vsestranskemu napredku skupnosti in vsakega posameznika.


Za nami je že več kot 60 let  prizadevanj, da bi vključili čim več uporabnikov v redno uporabo knjižničnega gradiva (knjig, periodike, avdio in video gradiva, elektronskega gradiva, internetnih informacij) ter da bi zainteresirali čim več občanov za njene prireditve (literarne večere, razgovore o knjigah, predavanja, ure pravljic, kvize, delavnice ipd.). Za organizirane skupine izvajamo bibliopedagoške aktivnosti, v okviru katerih usposabljamo uporabnike za samostojno in učinkovito uporabo vseh knjižničnih storitev.


Knjižnico Ksaverja Meška sestavljajo štiri enote: Slovenj Gradec, Mislinja,Pameče in Podgorje.

KNJIŽNICA KSAVERJA MEŠKA SLOVENJ GR KNJIŽNICA KSAVERJA MEŠKA SLOVENJ GR

Zadnje vsebine