Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
25°C
13°C
SRE.
22°C
10°C

Razstava HELENA TAHIR: Nekje blizu

Organizator: Koroška galerija likovnih umetnosti
Kontaktni podatki organiztorja: Manja Gerold, galerija@glu-sg.si, +386 (0)2 884 12 83.
Vstopnina: Vstop prost

V četrtek, 3. februarja 2022, v Galeriji Ravne odpiramo prvo letošnjo razstavo.

Zaradi trenutnih ukrepov bo odprtje potekalo brez spremljevalnega dogodka. Ogled razstave je mogoč v obratovalnem času galerije, v četrtek, na dan odprtja, pa po podaljšanem urniku od 14. do 18. ure.

Razstava bo na ogled do 1. aprila 2022.

* * * * 

Na razstavi z naslovom Nekje blizu bo Helena Tahir predstavila risbe, grafike in odtiranke iz ciklov Poetika otroštva in Jesenice.

Na risbah in grafikah Helene Tahir lahko opazimo vplive neke druge, veliko starejše kulture, kot je slovanska. V njenem delu odmeva davna perzijska kultura, ki se je v njej naselila prek njenega očeta. Nenazadnje o teh povezavah in prekrivajočih se plasteh spominov, vsebovanih v njenih genih, govori tudi naslov razstave Nekje blizu. Helena Tahir se v svojem ustvarjanju naslanja na tradicijo in družino, otroštvo in drugačne okoliščine odraščanja. Kot druga generacija priseljencev in otrok mešane družine doživlja slovenske sanje na povsem drug način. Njen pogled na današnjo slovensko stvarnost je zato še toliko bolj zanimiv, saj ga uspe predstaviti na izviren umetniški način.

Razstavo smo pripravili v sodelovanju z Mednarodnim grafičnim likovnim centrom Ljubljana in kustosom Božidarjem Zrinskim.

Galerija Ravne je odprta v torek in petek (14.00–18.00) ter v sredo in četrtek (14.00–16.00).


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi