Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
24°C
12°C
PON.
19°C
12°C

Nova sezona joge v Joga Štali

5112
Organizator: BLAŽKA ČAS S.P., RAZISKOVALNA IN RAZVOJNA DEJAVNOST NA PODROČJU DRUŽBOSLOVJA IN HUMANISTIKE
Prijava je obvezna (jogastala@gmail.com).
Deli
Joga Štala aprila odpira vrata v nov semester! Nekaterim skupinam se še vedno lahko pridružiš. Vabljeni tudi tisti, ki imate izkušnje z drugimi stili joge..

Dopoldansko jogo je možno obiskovati tudi zgolj občasno in zakupiti željeno število obiskov.

Popotovali bomo ob ponedeljekih 17.30 (Joga 1-2) in 19.30 (začetniki), ob sredah (9.00, v primeru dovolj prijav) in ob četrtkih 19.45 (Joga 2). Možne so tudi individualne ure in dodatni termini.

Tečaj hatha joge prinaša zavedanje telesa in diha ter nas sproščene popelje v srečevanja s samim seboj.
Preko ozaveščanja diha oblikujemo ravnovesje med sproščanjem in poživljanjem ter vse skupaj ponesemo tudi izzven jogijske blazine v svoj vsakdan. Vodena praksa se izvaja v majhnih skupinah, kjer se lahko posvetimo vsakemu posamezniku, obenem pa se v skupini ustvari energija, ki ugodno vpliva na osebno prakso. Vsi pripomočki za prakso so na voljo v dvorani.

In zakaj je joga pomladi tako posebna?
Vsak letni čas prinaša v poseben vonj, drugačno željo po gibu/mirovanju, delovanju ali počitku. Ne glede na to, v kolikšni meri, se vas dotakne lepota menjave letnih časov in tista posebna drugačnost vsakega izmed njih - tudi preko premikov, ki jih sprožajo v nas, ki se kot po čudežu sestavljajo v osupljivi podobnosti s premiki v naravi. Ne glede na to, ali letne čase sploh opazite drugače kot skozi drugo garderobo, se lahko strinjamo, da bo na neki točki belo zamenjala sramežljivo orumenela trava, da nas bodo od vsepovsod opozarjali, da tudi letos poletje zahteva čiščenje, razkislevanje, boj proti celulitu, redno depilacijo in vojno proti ogljikovim hidratom:D

Jogijska praksa je pomladi še posebno navdihujoča.  Vsak letni čas nekoliko na svoj način preoblikuje našo jogijsko prakso. Pomlad tako kliče na eni strani radost nad vsako celico našega prebujajočega telesa, nad vsakim polnim dihom, po drugi strani pa je to čas, ko se vseeno ustavljamo v prisotnosti in tišini, tega kar je. Obstaja pa še ena manj romantična dimenzija pomladi, utrujenost. Tudi zato so v pomladanskem času v jogi še posebej pomembne tehnike, ki spodbujajo delovanje prebavnega ognja, detoksikacijo, oskrbo telesa s kisikom in splošno poživitev.

Želim si, da bomo v našem zadnjem semestru v tem jogijskem letu, objeli tako prebujajočo radost kot usidranje v tišini in prisotnosti.
Pridi, potuj z nami v pomlad!Všečkaj objavo

Oglejte si tudi