Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
0°C
-5°C
JUTRI
0°C
-9°C

Mednarodni arheološki simpozij Točka v času

10837
Organizator: KOROŠKI POKRAJINSKI MUZEJ

 V prostorih Koroškega pokrajinskega muzeja na Glavnem trgu 24 v Slovenj Gradcu bo potekal mednarodni arheološki simpozij Točka v času. Na njem bo predstavljeno arheološko najdišče Slovenj Gradec – glasbena šola.

Obravnavano območje je bogato s poznosrednjeveškimi in zgodnje novoveškimi  ostalinami. Kletni prostor zidanega objekta iz 16. stoletja kaže na visoko ekonomsko moč lastnika. Atraktivno  opečnato cisterno smo ohranili in situ in si je na ogled v pritličju glasbene šole.  

Na simpoziju bo predstavljeno in ovrednoteno gradivo, ki ga je ekipa KPM, Muzeja Slovenj Gradec odkrila med izkopavanji v letih 2009/2010. K sodelovanju smo povabili strokovnjake, ki bodo interpretirali izbrane najdbe in jih postavili v širši kontekst časa in prostora. Datirali smo jih vse od začetka 13. do 19. stoletja, s poudarkom na 15. in 16. stoletju. Opozorili bomo še na korelacije med mestom in njegovim plemstvom ter predstavili Jude iz 14. stoletja v Slovenj Gradcu.

Organizatorji: Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec, Mestna občina Slovenj Gradec in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij