Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
1°C
-4°C
TOR.
3°C
-5°C

»LJUBEZENSKO PISMO« DELODAJALCU

Organizator: MOCIS CENTER ZA IZOBRAŽEVANJE ODRASLIH
Vstopnina: Vstop prost
Spletni dogodek

Izpopolnite komunikacijo z delodajalcem na drugačen način, napišite mu

»LJUBEZENSKO PISMO«.

 

Delavnica za krepitev kompetenc vodenja kariere

s pričetkom 8. 12. 2020 ob 10. uri

 

več srečanj

delo v skupini

individualen pristop

 

Srečanja bodo potekala preko videokonferenčnega okolja Zoom.

 

Prijave zbiramo preko ELEKTRONSKE PRIJAVNICE ali na elektronski naslov janja.bartelj@mocis.si

 

Veselimo se srečanja z vami!

 

Vas zanima več?

 

Kompetenca vodenja in načrtovanje kariere je ena od pomembnejših kompetenc in jo med že omenjenimi osmimi ključnimi kompetencami uvrščamo delno v kompetenco učenja učenja in delno v kompetenco samoiniciativnost in podjetnost.

 

Kompetenca načrtovanje kariere predstavlja pridobivanje znanja, razvijanje različnih spretnosti in izkušenj ter odnosa do načrtovanja kariere. Kariera je v različnih dokumentu pogosto opredeljena kot posameznikova življenjska pot na področju učenja in dela. Kariera ni enkraten dogodek, ampak jo označuje vseživljenjski razvoj. Karierni razvoj pa je proces, v katerem posameznik načrtuje svojo delovno, osebno in izobraževalno pot.

 

V globalno povezanem svetu, ki postaja vedno bolj soodvisen, se nenehno dogajajo spremembe na političnem, gospodarskem in kulturnem področju. Družbe in podjetja, ki želijo biti uspešna, so prisiljena sodelovati v globalnih procesih, biti morajo pripravljena na redne in hitre spremembe. Posledica sodobnih trendov je tudi, da se intenzivno spreminjajo oblike zaposlitve. Prevladujejo krajše, fleksibilne oblike, ki postavljajo pred posameznika nove izzive in zahtevajo nove spretnosti. Delodajalci pri posameznikih cenijo spretnosti in sposobnosti za timsko delo, ustvarjalnost, stalno učenje, prevzemanje odgovornosti itd., na kratko, poleg intelekta tudi socialne veščine in čustveno inteligentnost.

 

Posameznik je v svetu dela uspešen, če se je zmožen okoliščinam primerno spreminjati in prilagajati ter je zmožen večkrat v času poklicnega delovanja zamenjati službo ali celo poklic. Priložnost današnjih generacij ni v zaposlitvi, temveč v zaposljivosti, katere pomemben del je spretnost načrtovanja in vodenja kariere.

 

Vas zanima še več? Udeležite se de lavnice. Dobrodošli!Všečkaj objavo

Oglejte si tudi