Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
11°C
JUTRI
24°C
11°C

Bodi umetnik »Igraj se z mano«

Organizator: Koroška galerija likovnih umetnosti
Kontaktni podatki organizatorja: Zala Lorber, galerija@glu-sg.si, +386 (0)2 884 12 83.
Vstopnina: Vstop prost

V Koroški galeriji likovnih umetnosti med 22. marcem in 1. aprilom 2023 ponovno gostimo Mednarodno potujočo razstavo likovnega natečaja in kulturni dogodek »Igraj se z mano«, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije.

Razstava bo na ogled od 22. marca 2023 od 13. ure dalje.

* * * *

Cilj natečaja in razstave je spodbujanje vključevanja otrok, mladostnikov in odraslih oseb s posebnimi potrebami med večinsko populacijo vseh generacij v širšo družbo.

Igraj se z manoGozd, naš prijatelj . in Izbor likovnih del natečaja je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temi Na letošnji natečaj sta prispeli 4902 deli, na razstavo jih je bilo izbranih 675. Sodelovalo je 327 različnih ustanov iz 9 držav. Poleg institucij iz Slovenije so sodelovale še institucije iz Hrvaške, Srbije, Kitajske, Severne Makedonije, Italije, Ukrajine, Francije in Slovaške, ki je letos sodelovala prvič.

Izbrana likovna dela bodo v KGLU brezplačno na ogled do 1. aprila 2023, po zaključku razstave pa bodo potovala po različnih slovenskih institucijah.

www.glu-sg.si

Oglejte si tudi