Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Ultramaratonec Hilarij tudi v Sevnici

Slovenski ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij je zadnji dan  svojega podviga »211 lipovih listov za zeleno Slovenijo« (3. avgusta 2013), v okviru katerega je prekolesaril vseh 211 slovenskih občin, obiskal tudi občino Sevnica.


Ultramaratonca je ob meji sevniške občine pričakala skupina kolesarjev Kolesarskega društva Sevnica in ga pospremila do parka pred občinsko stavbo, kjer ga je sprejel župan Srečko Ocvirk. Hilarij je ob obisku županu simbolno predal zeleno sporočilo iz Srca Slovenije, s katerim opozarja na pomen povezovanja in varovanja okolja. Župan je ob sprejemu zelenega ambasadorja na skupen zemljevid Slovenije pritrdil svoj lipov list. Po zaključku sprejema so kolesarji KD Sevnica ultramaratonca pospremili do sosednje občine Radeče ter pot nadaljevali še do Hrastnika.

 

Na poti po Sloveniji je Hilarij promoviral tudi kolesarske poti Srca Slovenije za družine in za bolj zahtevne cestne in gorske kolesarje, saj se zavzema za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik mobilnosti in rekreacije.

 

Kolesarstvo je tudi v občini Sevnica priljubljena oblika rekreacije, s kolesarjenjem pa je v organizaciji zelo dejavnega Kolesarskega društva Sevnica povezanih več tradicionalnih prireditev, med njimi letos že izvedeni 18. Sevniški kolesarski maraton in gorska kolesarska dirka Skok na Lisco - slednja bo letos že 22. leto zapored, in sicer 25. avgusta.

 

Občina Sevnica si aktivno prizadeva, da bi doslej že urejene kolesarske poti dopolnili in celovito povezali vzdolž reke Save. Tako bo kolesarstvo še atraktivnejša rekreacijska panoga, s potmi, ločenimi od cestnega prometa, pa je cilj doseči večjo cestno-prometno varnost.

Oglejte si tudi