Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
17°C
-2°C
Oceni objavo

Sevnica se je predstavila v Cankarjev domu v Ljubljani

 

 Od 26. - 28.9.2017 je potekal 17. Festival za tretje življenjsko obdobje. To je prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami

Med okoli 160 razstavljavci se je predstavljala tudi občina Sevnica s turistično ponudbo. Obisk je bil vse dni dobro obiskan, tudi iz naših lokalnih društev upokojencev - iz Tržišča, Sevnica, Šentjanž, Krmelj, ki so se z veseljem ustavili na našem razstavnem prostoru. Precej obiskovalcev je bilo iz Gorenjske, Primorske in Zasavja. Bilo je veliko zanimanja za Sevnico predvsem so iskali informacije o gradu in pohodništvu, kolesarstvu ter kulinariki posvečeni najbolj znani Sevničanki.

Obiskovalcem so bili na voljo katalogi, prospekti in letaki turistične ponudbe Sevnice, med drugim pa so imeli tudi možnost degustiranja tradicionalnih sevniških salam in modre frankinje Grajska kri in sodelovanje v nagradni igri. Možen je bil tudi nakup spominkov iz linije izdelkov First Lady izdelkov, Svniške salame in modre frankinje Grajska kri.

 

 

Zdravko Remar KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi