Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
SOB.
27°C
5°C
Oceni objavo

Četrt stoletja gasilskih iger na Cirniku

Tretjo soboto julija smo na Velikem Cirniku zelo uspešno izpeljali 25. Gasilske igre brez meja.
Prve GIBM so bile leta 1997, letos so bile torej že 25. po vrsti, saj enih zaradi korone ni bilo. Dolga tradicija iger je tudi zaradi posebnosti, kjer se ena vedno odvija na stari ročni brizgalni še iz 19. stoletja, nasploh so vedno različne in času prilagojene igre, ki povezujejo ekipe in omogočajo nepozabne trenutke. Zato se udeleženci radi vračajo, zdaj že druga generacija, na to smo Cirničani tudi zelo ponosni. Tokrat smo lahko prvič postavili veliki šotor, zato smo hvaležni Občini za umestitev igrišča na utrjeno podlago, ki smo jo pripravili gasilci.

Letošnjih iger se je udeležilo 18 ekip iz Dolenjske, Suhe krajine, Štajerske, Osrednje Slovenije, Zasavja in Posavja, skupno iz osmih občin. Med ženskimi ekipami je bila najboljša iz Ševnice nad Mirno, sledile so šentjanške gasilke in tretje gasilke iz Strug. Od  moških in mešanih ekip je po nekaj letih spet slavil Primož in za njimi gasilci iz Svibnega ter tretji mladi šentjanški pripravniki. Vsem ekipam je bila najbolj všeč zadnja igra z ročno brizgalno Ragin.

Kulturni program pred razglasitvijo je bil namenjen visoki obletnici iger z nastopom šentjanških jurjevalcev, naprej je za ples in dobro voljo skrbel ansambel Šentjanci. V nedeljo smo imeli Pušel´šank in srečanje upokojencev KS Šentjanž in tako smo zaključili 25. cirniške Gasilske igre brez meja.

 

Za PGD Veliki Cirnik Zdravko Remar

Foto: Lea Tori

 

 

Oglejte si tudi