Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Projekt Moja dežela, lepa in gostoljubna – ocenjevanje krajev

Osnovni nosilec projekta je Turistična zveza Slovenije. Tekmovanje se začne na lokalni ravni z ocenjevanjem najbolj urejenih hiš, poslopij, vrtov, balkonov, se nadaljuje na krajevni, mestni, občinski, regijski ravni ter zaključuje na državni ravni z razglasitvijo najbolj urejenih in gostoljubnih mest, krajev ... Državna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki različnih področij (krajinarji, geografi, turistični delavci, sociologi, arhitekti, etnologi in drugi), po vnaprej določen terminskem planu z uporabo ocenjevalnih listov ocenjuje posamezne kandidate v kategorijah. Da pa ima državna komisija kaj ocenjevati, so zelo pomembni lokalni in tudi regijski koordinatorji ter komisije za ocenjevanje na občinski in regijski ravni.

Vsebino projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna se postopoma nadgrajuje. Posebno pozornost namenjamo celoviti ekološki urejenosti krajev in kakovosti turistične ponudbe, ki jo komisija ocenjuje na podlagi  učinkovitosti trženja in promoviranja turističnih produktov. Čisto in urejeno okolje, ohranjena naravna in kulturna dediščina, zanimivi  turistični produkti, vse to vpliva na prepoznavnost kraja, predvsem pa na zadovoljstvo domačih in tujih gostov.

Našo zeleno zgodbo nadgrajujemo v zdravo zgodbo kot podpisniki zaveze MANJ plastike, VEČ trajnosti pa vse sodelujoče spodbujamo tudi k izločanju izdelkov iz plastike iz našega vsakdana.

Komisija Turistične zveze občine Sevnica  bo odšla na pot po občini v prvi polovici junija. Seveda smo se po občini že zapeljali, sprehodili  in posamezne kotičke pregledali ter podali napotke, kako je lahko še lepše, boljše, a seveda sonaravno bivanjsko okolje.

Želimo si, da našo občino, pa tudi regijo, opisujejo le pridevniki, kot so: zeleno, čisto, cvetoče, naravno, zdravo, povezano in prijazno. In opažamo, da gredo smernice na vseh ravneh v pravo smer.

Vsi skupaj lahko naredimo veliko, da bo okolje, v katerem bivamo, prijetno za nas in za tiste, ki prihajajo k nam na obiske in izlete.

Alenka Kozorog, Turistična zveza občine Sevnica

 

 

Oglejte si tudi